Šport

5. krog rokometne končnice za obstanek 2010/2011: Krka – RD Ribnica Riko Hiše 33:36 (16:21)

Novo mesto – Zadnji krog prvega dela razigravanja v končnici od 7.do 12. mesta med domačim klubom MRK Krka in RD Riko hiše Ribnica, se je odigral v petek 22.4.2011 v dvorani Marof v Novem mestu.

Boljše so začeli Ribničani, povedli za tri zadetke (4:7) v deseti minuti, nato so Krkaši iz protinapadov rezultat izenačili. V tem obdobju je bila nato igra izenačena. V drugi polovici prvega polčasa pa so Ribničani prikazali borbeno igro v obrambi in dobro realizacijo v napadu. Polčas pa se je končal v korist RD Riko hiš. (16:21).

Tudi začetek drugega polčasa je pripadel Ribničanom. V 37. minuti je bil rezultat 19:27 in le malokdo v dvorani Marof je verjel, da bodo priča tako nepredvidljivi končnici. Pričakovan padec koncentracije, nekaj nepravilnih odločitev pri Ribničanih in sprememba igranja v fazi obrambe pri Novomeščanih ter posledično hitri zadetki in visoka prednost osmih se je znižala na šest, pet, štiri, tri zadetke. Zmaga Ribničanov v Novem mestu je zaslužena in prepričjiva.

Z prikazano igro in dobrim sodelovanjem so prišli tudi rezultati, tako v domačem rokometnem prvenstvu, kot tudi v pokalu. Uspeh. Uspeh je kakor sonce. Kadar je najlepše, zatone.

Strelci: Kovač, Bečirović, Abrahamsberg po 6 za RD Ribnica in Flajs 8 za MRK KRKA.

Vir: rokometno-drustvo-ribnica.si

Komentiraj