Šport

5. krog 2. Futsal liga: Velike Lašče : Fragmat Extrem 2:5 (0:2)

Velike LaščeNa Martinovo soboto zmagalo veliko Extremovo srce. Tako lepe martinove sobote pa že dolgo ne. Vsi si jo bomo zapomnili po veliki zmagi pri lokalnem tekmecu Velikih Laščah.

Da je to bila tekma, ki v sebi nosi še nekaj več, se je videlo že po samem obisku in spektaklu, ki so ga pripravili domačini, svoje pa so dodali gledalci tako domači, kot tudi naši, ki so si srečanje ogledali v zares velikem številu, saj je bilo sedišč kar premalo.

Da so resnično najmočnejši takrat, ko si ranjena, se je pokazalo tudi tokrat. Naši Extremovci so nastopili močno zdesetkani, saj so manjkali kar trije ključni možje: Gregor Janeš (poškodba stegenske mišice), Jure Kordiš (poškodba gležnja) in Matej Gregorič (kartoni),  pa se vseeno niso dali. V tekmo so odšli zelo odločno in samozavestno čim dražje prodati svojo kožo. Z mirno disciplinirano igro se jim je to tudi obrestovalo, ko je za 0:1 v 14. minuti zadel Timotej Zakrajšek. Tekmec je pritiskal proti extremovim vratom, kjer pa je v vratih stal danes zelo razpoloženi Smajil Okič, ki je pobranil domala vse strele, ki jih je nasprotnik sprožil proti vratom. Nekoliko preglavic nam je povzročal Denis Kantarevič, ki je bil eden od ključnih mož Laščanov.

S spremembo taktike, ki je bila morda za marsikaterega obiskovalca čudna in nenavadna smo šokirali tudi domače, ko smo s tesnim pokrivanjem Kantareviča onemogočili, da bi se le ta razigral. Ta sprememba taktike je domačine kar malce presenetila in se niso najbolje znašli. Vseeno pa so še vedno imeli kar nekaj priložnosti. Najlepšo so si priigrali v 18. minuti, ko je sodnik po igranju Boštjana Slavca z roko v kazenskem prostoru dosodil kazenski udarec iz šestih metrov. Iz oči v oči sta si stala nasproti naš Smajil v vratih in Denis Kantarevič, kot izvajalec. Smajil je na veliko veselje naše klopi strel ubranil in ostalo je 0:1. Ko se slavje še ni dodobra pomirilo ja je za veliko veselje poskrbel naš najmlajši mož na igrišču, šele osemnajstletni Nejc Bambič, ki je s prefinjenim strelom matiral domačega vratarja Gašperja Račkija, ki je bil brez moči in rezultat je bil 0:2. To je bil tudi izid prvega polčasa.

V drugi polčas smo odšli s podobno taktiko. Igrali smo agresivno, trdo morda na trenutke naivno. To je izkoristil nasprotnik, saj nam je sodnik že v dobrih dveh minutah igre napiskal štiri akumulirane prekrške. Zavladala je manjša panika, ki pa ni trajala dolgo, saj smo hitro vzpostavili ravnotežje in tudi Laščani so si hitro za nami priigrali štiri prekrške. To je bilo za nas več kot odlično, saj smo zopet lahko igrali bolj mirno, strpno in samozavestno. Domačini so še naprej neutrudljivo napadali. Priigrali so si veliko priložnosti, vendar žoga ni in ni hotela v mrežo, če pa so že sprožili v okvir vrat je bil na mestu Smajil, ki je branil tudi nemogoče. V 31. minuti pa se jim je trud vseeno le poplačal, ko je za 1:2 znižal Aleš Pirman. Dobili so prepotrebno samozavest in igrali v naletu. V isti minuti je drugi rumeni karton prejel Milan Kojadinovič, kar je pomenilo njegovo izključitev. Zaradi izključitve smo igrali dve minuti z igralcem več. Držali smo žogo, na trenutke nekoliko komplicirali in morda slabše zaključevali kot smo si želeli. No tekma pa se je vseeno počasi bližala končnici. Tako je njihove nalete v 36. minuti presekal prekrasni zadetek Timoteja Zakrajška in na semaforju je pisalo 1:3. Pritiski domačih so se po tem zadetku še stopnjevali. Plod take trde igre so bili tudi prejeti rumeni kartoni (Uroš Arko, Boštjan Slavec, Timotej Zakrajšek). V zadnjih minutah so poskusili še z igro z vratarjem, kar se jim je hitro obrestovalo, saj je ravno vratar Gašper Rački minuto pred koncem srečanja zadel za zmanjšanje izida na 2:3. Ta napadalna igra pa se jim v celoti ni izšla, ko so v zadnji minuti storili napako, ki jo je izvrstno z udarcem čez celo igrišče izkoristil Timotej Zakrajšek in rezultat povišal na 2:4. Ko smo se že veselili velike zmage pa je  Timotej dosegel še svoj četrti zadetek na tekmi za končno slavje z 2:5.

Še enkrat naj pohvalimo vse naše fante. Zmago pa posvečamo našim trem legionarjem, ki so tokrat manjkali in jim želimo, da se čim prej vrnejo med nas in našim zvestim navijačem, ki nas podpirajo s tribun tudi v trenutkih, ko nam ne gre.

Rezultati 5. krog – 11.11.2011

Domači Gosti Rezultat
KMN Velike Lašče Fragmat Extrem 2:5(0:2)
Kebelj Mibus prevozi ŠND Veplas Velenje 1:2(1:1)
KMN Sevnica KMN Slovenske Gorice 2:2(2:2)
FSK Stripy Vuko Ljubljana 1:7(0:2)
ŠD Brezje KMN Benedikt 2:1(2:0)

LESTVICA

Mesto Klub Tekem Z N P Goli Točke
1. Vuko Ljubljana 4 4 0 0 20:5 12
2. KMN Slovenske Gorice 5 3 2 0 18:9 11
3. Fragmat Extrem  5 3 1 1 17:13 10
4. KMN Sevnica 5 2 2 1 15:10 8
5. ŠD Brezje 5 2 1 2 14:16 7
6. ŠND Veplas Velenje 5 2 1 2 13:17 7
7. Kebelj Mibus prevozi 4 2 0 2 11:10 6
8. Tomaž Picerija Ozmec 4 1 1 2 11:12 4
9. KMN Velike Lašče 4 1 1 2 12:14 4
10. FSK Stripy 5 0 1 4 9:22 1
11. KMN Benedikt 4 0 0 4 3:15 0

Komentiraj