Šport

1/8 futsal pokala 2013/2014: Fragmat EXTREM – KMN Bronx Škofije 2:3

Fragmat EXTREM
1/8 futsal pokala 2013/2014: Fragmat EXTREM – KMN Bronx Škofije

Sodražica – V soboto, 12.10.2013 so bili na sporedu obračuni 1. kola pokala Terme Olimia. Fragmat Extrem je na domačem igrišču pričakal aktualne zmagovalce iz lanske sezone, gre seveda za ekipo KMN Bronx Škofije. V zelo napetem obračunu, kjer sta nasprotnika dobro onemogočala drug drugega, da bi prihajala do priložnosti smo spremljali dva povsem drugačna polčasa. V prvem polčasu so prevladovali Bronxi, v drugem pa Extremovci. Končni rezultat srečanja je bil 2:3, za goste iz Primorske. Za domače sta zadela Dejan Trdan in Matej Gregorič.

POROČILO

Fragmat EXTREM

1/8 futsal pokala 2013/2014: Fragmat EXTREM – KMN Bronx Škofije 2:3

Dobro uigrana akcija gostov v 5. minuti je privedla Bronxe v vodstvo z 0:1, Slaven Radišković, ki je bil izvajalec prostega strela je podal Tinetu Kapunu, kateri je v srcu kazenskega prostora opazil Roka Grželja in mu tudi naslovil podajo, Grželj pa je nekoliko iz desne strani uspešno zaključil akcijo za vodilni zadetek. Radišković je bil v dobri individualni akciji tekom 11. minute, prodor v katerem je preigral dva domača igralca je na koncu zaključil v okolici 6 metrov oddaljenosti od vrat, vendar je njegov strel končal mimo leve vratnice. V 12. minuti so gostje iz Primorske izpeljali lepo akcijo za oko, katero je začel Slaven Radišković, ki je poiskal Roka Grželja, kateri je s podajo s peto zaposlil Nika Zajca, slednji pa je na srečo meril mimo desne vratnice. Minuto kasneje so prvič resneje zapretili tudi domači igralci, natančneje Uroš Arko, ko je sicer kar z precejšnje oddaljenosti močno in natančno meril na nasprotnikova vrata, vendar je vratar gostov Erik Kocjan ostal priseben in strel obranil. V naslednji akciji se je v dobrem položaju za dosego zadetka znašel še Mitja Zbačnik, z desnega kota je z svojim udarcem že premagal vratarja, vendar je eden od nasprotnikovih branilcev pred golovo črto še pravočasno blokiral udarec in preprečil veselje domačim. Nepazljivost Extremovcev so po akciji iz kota izkoristili gostje in povedli z 0:2, kapetan Tine Kapun je v kazenskem prostoru poiskal osamljenega Nika Zajca, ki je žogo le še potisnil v mrežo.

[oglas tip=”200×200″]V drugem polčasu se je razmerje moči spreobrnilo. Že v prvi minuti nadaljevanja je Gregor Janeš prodrl po levem krilu in podal natančno podajo, ki jo je v kazenskem prostoru Dejan Trdan preusmeril v gol, za zmanjšanje rezultatskega zaostanka na 1:2.  Jure Kordiš se je tekom 26. minute po podaji Dejana Trdana sam znašel iz oči v oči pred vratarjem Bronxov Kocjanom, vendar morda tudi zaradi pomanjkanja časa ni uspel priložnosti pretvoriti v zadetek. V 29. minuti je Gregor Janeš ponovno prodiral po levi strani, njegov strel so nasprotnikovi igralci še blokirali, do odbitka pa je prišel Matej Gregorič, ki je meril natančno v sam zgornji levi kot vrat, vendar je bil nasprotnikov vratar na mestu in izbil žogo v kot. Prav Matej Gregorič je v 32. minuti izenačil rezultat na 2:2, po prodoru iz leve strani v sredino, je iz kakšnih 9 metrov natančno meril v spodnji levi kot in spravil navijače v dvorani v delirij. Škofijoti so  minuto zatem ponovno izpeljali všečno akcijo iz prostega strela, Radišković je podal Zajcu, ki je neugodno sprožil, vendar je Sever obranil strel, zatem pa še odbitek Grželja. Zaradi sporno izpolnjenega bonusa pri prekrških so gostje v 34. minuti izvajali 10-metrovko, poizkusil je Nik Zajc, vendar je bil Vid Sever dobro postavljen in odbil udarec. Rok Grželj je zaposlil Slavena Radiškovića, ki je prišel do odprtega udarca, vendarl je meril mimo desne vratnice, tekla pa je 38. minuta srečanja. Minuto kasneje, v 39. pa so gostje ponovno po dvomljivi situaciji prišli do kazenskega udarca iz 6- metrov, domači vratar Vid Sever je sicer krenil v pravo smer, vendar je bil strel občasnega reprezentanta Roka Grželja zelo natančen in gostej so dosegli, kakor se je na koncu izkazalo zmagoviti zadetek za 2:3.

Celotno Extremovo zasedbo velja na tem mestu pohvaliti za prikazano. Velja pa poudariti, da je bil na kolenih aktualni pokalni zmagovalec, ekipa KMN Bronx Škofije. Na koncu pa je tudi med gledalci prevladovalo mnenje, da bi bil izpad aktualnih prvakov v tej fazi tekmovanja, proti ekipi iz Ribniške doline preveč šokanten. Da do tega dejansko ni prišlo, pa so poskrbeli tudi vpleteni.

Dominik Bartol

Komentiraj