Šport

16. krog 2. Futsal liga 2011/12: FRAGMAT EXTREM – KMN VELIKE LAŠČE 5:3 (1:0)

16.krog 2.SFL Fragmat Extrem - Velike Lašče

16.krog 2.SFL Fragmat Extrem - Velike Lašče

Ribnica – Na pustno soboto 18.2.2012 smo bili priča pravi futsal predstavi, ki sta jo prikazala lokalna tekmeca oz. rivala Fragmat Extrem in Kmn Velike Lašče.

Da bo to pravi lokalni derbi in spektakel se je seveda že vedelo v naprej, saj je bilo podobno tudi že na prvi medsebojni tekmi v Velikih Laščah, kjer so srečanje pred polnimi tribunami z 5:2 dobili naši extremovci. Tako smo se z velikim optimizmom nadejali tudi te tekme.

Za sam začetek so poskrbele ribniške mažoretke, ki so pod mentorstvom učiteljice Jane Rus dvignile atmosfero, ki je vladala v dvorani.

Naši fantje so na ogrevanje prišli v postavi: Okič Smajil(V), Vesel Dejan(V), Arko Uroš(K), Gregorič Matej, Čampa Miha, Kordiš Jure, Matelič Marko, Mihelič Mitja, Debeljak Jaka, Modic Klemen, Bambič Nejc in Kordiš Jure. Že na samem začetku so bili videti sila motivirani. To se je čutilo že takoj na začetku. Že v samem začetku srečanja so močno pritisnili na gostujoča vrata. Plod take igre pa je bil tudi že kar hitro dosežen prvi zadetek za vodstvo z 1:0, ko je po njemu značilnem prodoru oz. preigravanju, sprožil močen udarec, ter mojstrsko zadel Čampa Miha. Pisala se je 8. minuta. To je našim dalo novega zagona, kajti kar nekaj srečanj so pričeli, ko so morali rezultat loviti, kar ni najbolje vplivalo na sam psihološki efekt oz. učinek, ki v tistem trenutku deluje na ekipo oz. igralce. Tokrat je bilo drugače. Ekipa se je sprostila in odigrala tako kot mora. Nanizali so si veliko priložnosti, vendar gostujoči vratar je bil vedno dobro postavljen. V prvem polčasu velja omeniti še lepo priložnost gostov, kjer po hudi napaki naših pred našim golom niso znali zadeti iz neposredne bližine. Imeli pa so tudi vratnico, ko je bil Smajil praktično že premagan, vendar na našo srečo se je žoga odbila v polje in z izenačenjem ni bilo nič. Seveda pa velja omeniti tudi lepo atraktivno potezo gostujočega igralca Kojadinovič Milana, ko je po lepo podani žogi od svojega vratarja še lepše odreagiral in žogo poslal proti našim vratom s pomočjo »škaric«. Seveda so imeli lepe priložnosti tudi naši. Eno takih sta si priigrala Gregorič Matej in Kordiš Jure, ko sta povlekla v hiter protinapad 2:1, vendar v obeh poskusih, ki jih je Jure sprožil proti vratarju  je bil slednji uspešnejši. Kmalu za tem se je po dobri podaji Smajila v protinapadu znašel Mihelič Mitja, dobro je streljal vendar vratar je tudi njegov strel ubranil, žoga pa je končala v kotu, kjer so naši zopet lepo izigrali goste in strel Gregorič Mateja je za las zgrešil cilj. Tik pred iztekom prvega polčasa sta lepo dvojno podajo izmenjala še kapetan Arko Uroš in Gregorč Matej, kjer pa je Mateju na koncu malenkost zmanjkalo, da bi žogo udaril kot pravimo na polno in tako smo še vedno ostali pri rezultatu 1:0. Naše igralce velja tokrat pohvaliti za zelo dobro in disciplinirano igro v obrambi, saj si nasprotnik ni nanizal kaj prida priložnosti. Pokazali pa so tudi, da tudi ko imajo pet prekrškov znajo igrati z glavo, saj je bilo treba igrati pod petimi prekrški več kot štiri minute, kar je tudi ena od dobrih in pozitivnih stvari, ki smo jih tokrat opazili.

Drugi polčas se je začel po extremovih željah, da se čim prej vzpostavi ritem igre in da se nasprotniku  ne dovoli, da se razigra, ter, da se po možnosti čim hitreje doseže še kak zadetek za mirno nadaljevanje. No to se je kmalu tudi resnično zgodilo. Naši so pričeli z zelo agresivni pokrivanjem. Arko Uroš je po manjši napaki, ko je  žogo za trenutek izgubil, le to takoj priboril nazaj jo podaljšal do Kordiš Jureta, ki je silovito potegnil naprej, po krilu pa se mu je v sprintu že odkrival Uroš. Jure je nesebično in atraktivno s peto podal do Uroša, ki je z levico neubranljivo zadel za 2:0. Pisala se je 22. minuta. Tako je poskrbel, da so tudi gledalci kar dobro oživeli. Naši se niso zadovoljili z rezultatom, še naprej so igrali napadalno. Seveda pa je svoje napadalne ambicije pokazal tudi nasprotnik, ki bi lahko izid kmalu znižal, vendar sta bila enkrat Smajil, enkrat Matej na mestu. Tako pa so od drugega zadetka minile le dobri dve minuti, ko so se naši ponovno veselili. Na 3:0 je v 24. minuti povišal Kordiš Jure. Po lepi kombinaciji celotne četvorke (Matelič, Mihelič, Gregorič, Kordiš) je žoga prišla do hitrega Jureta, ki je lepo povlekel v pol protinapad, kjer sta mu dobro sledila še Gregorič in Mihelič. Žoga je prišla do Miheliča, ki  je lepo podal nazaj do Jureta, ki je neubranljivo zadel za  povišanje vodstva.  Kljub visokemu vodstvu pa se nasprotnik ni predal, še naprej je igral napadalno, kar se jim je obrestovalo v 27. minuti, ko je našo nepazljivost oz. zmedo v obrambi izkoristil Kojadinovič Milan in iz šestih metov zadel za znižanje na 3:1. Seveda to v naše vrste ni prineslo kakšne posebne nervoze. Naši so še naprej igrali svojo igro. Nasprotnik pa je še bolj pritiskal proti našim vratom, kjer pa se je z nekaj lepimi obrambami izkazal Okič.

Naši igralci so se v fazi branjenja nekoliko morda preveč povlekli nazaj, kar je botrovalo, da je imel nasprotnik kar nekaj strelov, ki pa so jih pohvalno naši igralci dobro blokirali, nekajkrat pa je bila z njimi tudi športna sreča. No tako pa je prišla 33. minuta, ko smo lahko videli kako zna mojstrsko zadeti tudi Matej Gregorič. Po kotu nasprotnika in nato gol avtu je Smajil žogo hitro podal do Mateja, ki se je odkril na sredini. Nato je sledila lepa dvojna podaja Gregorič –  Bambič, Gregorič je žogo sprejel s prsmi, ter si jo lepo spusti na tla in z kakih devetih metrov neubranljivo zadel za povišanje vodstva na 4:1. Ko smo že vsi mislili, da je srečanje zagotovo rešeno pa se je začela kar mala drama. Nasprotnik je takoj po prejetem zadetku pričel igro vratarja v polju. Naši so na trenutke so pokrivali dobro, prišlo pa je tudi do padca koncentracije, kar pa na srečo tokrat  nasprotnik ni znal izkoristiti, saj je bil naš vratar že premagan, ko je žoga končala v vratnici in tako je še vedno ostalo pri visokem vodstvu. Po sumljivi sodniški odločitvi, ko so vsi mislili, da bo žoga pripadla našemu moštvu je nasprotnik dobil avt. Sledila je neposredna podaja pred domača vrata, kjer pa je bilo v naših vrstah nekaj neodločnosti in Begič Emil je zadel za znižanje na 4:2. Pisala se je 35. minuta. To je gostom zopet dalo novega zagona. Le minuto zatem je sledila podobna situacija. Zopet so imeli avt, ki je bil le meter oddaljen od tega, da bi izvajali kot.  Tako so še enkrat več  izkoristili našo nezbranost, ko se je sam pred vrati Okiča znašel Roman Klarič, ki mu iz neposredne bližine ni bilo težko zadeti praznih extremovih vrat. Tako je bil v 35. minuti rezultat 4:3. Nasprotnik je popolnoma oživel in z vsemi silami še pritiskal na domača vrata, da morda še enkrat zadane in tako preseneti vse v dvorani. No naši igralci se niso dali, kajti za prikazano igro v fazi branjenja jim ni kaj očitati, saj so kar dobro funkcionirali. No zato pa so bili obdarjeni v 38. minuti, ko so izid povišali na 5:3. Matelič je lepo podaljšal žogo do Miheliča, ki je že bil globoko na nasprotnikovi polovici, ta takoj nesebično do Gregoriča, ki je žogo za trenutek izgubil, vendar si jo tudi takoj priboril nazaj. Sledil je prodor, ki ja za Mateja kar značilen. Najprej je preigral svojega obrambnega igralca nato pa z levico silovito udaril proti vratom, kjer je bil vratar praktično brez moči, kajti žoga je končala v samem levem zgornjem kotu. No tako je Matej postavil tudi končni izid srečanja in zaslužena in težko prigarana zmaga je bila tu. Naši igralci so se borili tako kot se je na taki tekmi treba, kajti vedeti je potrebno, da je bila to tekma, ki zagotovo nekaj pomeni tudi za naprej, kajti samozavesti nam zagotovo ne bo zmanjkalo. Pokazalo pa se je tudi, da tudi športna sreča pride, pa čeprav jo ravno v prejšnjem krogu nismo imeli, ko bi se lahko končalo drugače kot se je.

Pa vseeno vse se enkrat vrne, nam se tokrat je zato fantje bravo in ni predaje gremo dalje Extremmmmmmmmm!!!!

Komentiraj