Šport

15. krog 2. SFL 2012/2013: Fragmat Extrem – KMN Sevnica 2:3 (0:1)

Fragmat Extrem – KMN Sevnica
Fragmat Extrem – KMN Sevnica

Sodražica – Po uspehu izpred enega tedna nazaj, ko je pred domačimi gledalci klonilo vodilno moštvo lige – ŠND Veplas Velenje so gledalci v petek še lepše napolnili tribune. Pred 175 gledalci pa domača ekipa ni nadaljevala zmagovalnega niza, saj je bil tokratni nasprotniki, ekipa KMN Sevnica boljša z 2:3. Za domače je oba zadetka prispeval prvi strelec ekipe Jure Kordiš, ki je obenem opravljal tudi funkcijo trenerja, saj Zoran Tesko svojih varovancev ni vodil s klopi.

POROČILO

Fragmat Extrem – KMN Sevnica

Fragmat Extrem – KMN Sevnica

Nenad Kurtić, ki je pred-kratkim okrepil ekipo iz Sevnice (prestopil je iz prvoligaša Vuko Ljubljana) se je znašel v prvi priložnosti na tekmi tekom 5. minute, ko je ukradel žogo domačim igralcem, nato pa še neugodno streljal. Gregor Pešec je v 8. minuti z lepo podajo zaposlil Luko Koprivnjaka, vendar se je Dejan Vesel izkazal in strel ubranil. Marko Matelič je v prvi akciji za domače tekom 9. minute zaposlil Dejana Trdana, ki je lepo preigral enega izmed nasprotnikom, ter se sam znašel iz oči v oči z kapetanom gostov Matejem Zakškem, bil je blizu zadetka vendar je žoga po njegovem strelu zadela samo levo vratnico. Jan Nečemer je iz prostega strela v 9. minuti podal Mihaelu Grigiču, ki je neoviran prišel do strela in lepo zadel v levi spodnji kot za vodstvo z 0:1. Dejan Vesel se je znova izkazal, ko sta kombinirala Domen Krnc in Grigič, ki je imel v isti minuti še eno lepo priložnost. Matic Zidanič je ukradel žogo in v protinapadu zaposlil Uroša Martiča, ki pa ni meril dovolj natančno, tekla pa je 12. minuta. Uroš Arko je Juretu Kordišu v 14. minuti iz kota lepo podal, Kordiš je nato meril v daljši kot, vendar je nasprotnikov vratar ukrotil poizkus. Jaka Debeljak je v zadnji minuti prvega polčasa nasprotniku ukradel žogo in sam krenil proti vratom, streljal je nekoliko s strani, Zakšek pa je poizkus obranil.

[oglas tip=”250×250″ p=”D”]V drugem polčasu je tekom 24. minute Jure Kordiš iz strani “potegnil” v sredino, kjer je prišel do ugodnega položaja za strel, a tokrat sreča res ni bila na njegovi strani, saj se je žoga od desne vratnice nato odbila še v levo, zatem pa zapustila igralno polje. Dve minuti kasneje je Gregor Janeš prišel do dobrega poizkusa iz razdalje, vendar je Matej Zakšek strel ukrotil. Mihael Grigič je v 27. minuti prodrl s strani in meril mimo leve vratnice. Uroš Arko je tekom 28. minute na 6 metrih zaposlil Nika Jelića, ki je bil blizu izenačujočem zadetku, vendar je žoga ponovno švignila malce poleg (desne) vratnice. V naslednjem protinapadu pa so Extremovci vendarle zadeli. Pol-protinapad je začel Uroša Arko, ki je podal do Dejana Trdana, ta pa je z leve strani samo še podaljšal v sredino Juretu Kordišu, ki je postavil piko na i tej lepi akciji – 1:1. Tudi gostje so v 30. minuti prišli do zadetka iz protinapada, Nenad Kurtić je zaposlil Gregorja Pešca, ki je zadel med nogami Dejana Vesela – 1:2. Uroš Arko in Jure Kordiš sta tekom 34. minute izvedla akcijo iz kota, ki je prinesla izenačenje, prvi je podal, drugi pa natančno meril mimo številnih nog v kazenskem prostoru za 2:2. Uroš Arko je v 35. minuti z borbeno igro ukradel žogo v nasprotnikovi polovici a z poizkusom s strani ni premagal vratarja Sevničanov. Luka Koprivnjak in Gregor Pešec sta v 36. minuti odigrala dvojno podajo, slednji je tudi zaključil, a se je ponovno izkazal Dejan Vesel. Nik Jelić je tekom 38. minuti lepo prodrl, prav do nasprotnikovih vrat, vendar nato ni uspel žoge strpati še v mrežo. Nik Jelić je v isti minuti znova sodeloval v akciji, ki jo je Jure Kordiš zaključil z strelom mimo desne vratnice. V 39. minuti je Domen Krnc sam krenil proti vratom domačih, Dejan Vesel pa je bil v dvoboju 1 na 1 uspešnejši. Še v isti minuti so Matej Kranjčevič, Mihael Grigič in Domen Krnc izpeljali lepo akcijo, ki jo je uspešno zaključil prav Krnc, ki se je med strelce vpisal že štirinajstič v sezoni, za 3:2. Krnc se je v zadnji minuti še dvakrat znašel v priložnosti, Dejan Vesel pa mu je obranil tako prvi, kot drugi poizkus.

Komentiraj