Šport

13. krog 2. SFL 2012/2013: FRAGMAT Extrem – ŠND VEPLAS Velenje 4:3 (1:0)

FRAGMAT Extrem - ŠND VEPLAS Velenje
FRAGMAT Extrem - ŠND VEPLAS Velenje
FRAGMAT Extrem - ŠND VEPLAS Velenje

FRAGMAT Extrem – ŠND VEPLAS Velenje

Sodražica – V petek, 11.1.2013 je članska ekipa Fragmat Extrema odigrala svojo prvo uradno tekmo v letu 2013, pred dobrimi 150 gledalci. Dobre želje za novo leto so bile uslišane. Po daljši odsotnosti je lahko ekipa ponovno računala na kapetana Marka Mateliča, v kader pa se je vrnil tudi Gregor Janeš. Končni rezultat srečanja proti vodilni ekipi na lestvici, ŠND Veplas Velenje je bil 4:3 (1:0) za domače. Zadeli so: Jure Kordiš dvakrat, ter Dejan Trdan in Matej Gregorič po enkrat.

V srečanje so odločneje krenili gostje, v 4. minuti je Denis Linič na 6 metrih poiskal Boruta Šketa, ki je streljal na daljši kot in zadel vratnico. Denis Linič se je ponovno znašel v obetavni akciji le dve minuti kasneje, tokrat mu je zadnjo podajo namestil Marjo Ljojić, strel Liniča pa je končal v desni vratnici. Tekom 11. minuti je Rok Korošeč ukradel žogo, se odpravil proti vratom in tudi sam zaključil, žoga pa je ponovno končala v vratnici. S tribune se je slišalo vzklik “sreča spremlja hrabre”, ki je bil povsem na mestu. Še v isti minuti se je na nasprotni strani z borbeno igro izkazal Jure Kordiš, ki se mu je obrestovala, saj je žogo spravil v mrežo za vodstvo z 1:0. Gregor Janeš je v 15. minuti po lepem prodoru z strani (v katerem je preigral kar dva nasprotnika) lepo zaposlil v sredini Mitjo Zbačnika, ki je bil blizu temu, da vodstvo še poviša, vendar je na koncu nekaj malega zmanjkalo in strel je švignil mimo desne vratnice. Dejan Trdan in Jure Kordiš sta v 18. minuti kombinirala in izpeljala lepo akcijo, ki jo je z strelom s strani zaključil slednji, vendar se je izkazal Velenjski vratar Tomaž Skaza. Igralci Veplasa so iz kota odigrali domiselno akcijo, Matjaž Štraus je z “balončkom” zaposlil prvega strelca ekipe Boruta Šketa, ki je lepo udaril na vole in ni veliko manjkalo, da bi rezultat tudi poravnal.

[oglas tip=”250×250″ p=”D”]Smo že v drugem delu igre. Jure Kordiš je v pol-protinapadu zaposlil Dejana Trdana, ki je “potegnil” do konca in nato še z natančnim strelom v zgornji levi kot vrat povišal na 2:0, tekom 25. minute. Marjo Ljojić je v isti minuti z dolgo podajo ugodno zaposlil Matjaža Štrausa, ki je dodobra ogrel dlani domačega vratarja Dejana Vesela, kateri se je izkazal z dobro obrambo. V 28. minuti je prodrl Matej Gregorič in v sredini poiskal osamljenega Mitjo Zbačnika, kateremu je Skaza strel tudi obranil. Tekom 31. minute je Gregor Janeš ukradel žogo in se znašel iz oči v oči pred nasprotnikovem vratarjem, ki je vnovič izkazal. V 33. minuti so se gostje odločili za igro z vratarjem v polju, kar so unovčili že minuto kasneje, ko je Linič poiskal Marja Ljojića kateri je žogo le še potisnil v mrežo za znižanje na 2:1. Jure Kordiš je ukradel žogo in krenil v prodor z desne strani, natančno meril na drugo vratnico, žoga pa je končala v mreži – 3:1. S strani domačih igralcev je sledilo še nekaj poizkusov na prazna vrata Velenjske ekipe (saj so nasprotniki igrali z vratarjem v polju), Dejan Vesel je tako v 37. minuti zadel vratnico. Rok Korošec je tekom 38. minute odigral do Denisa Liniča, ki je znižal na 3:2. V protinapadu sta se za Extrem minuto pred koncem znašla Gregor Janeš in Matej Gregorič, ki je tudi poizkusil, vendar se rezultat na semaforju ni spremenil. Je pa Matej Gregorič še v isti minuti spremenil rezultat, ko je iz sredine igrišča zadel na prazna vrata za 4:2. Gostje se niso predali in so v naslednjem napadu ponovno znižali, končni rezultat 4:3 pa je postavil Korošec. Do konca tekme so sledili še napadi z gostujoče strani, vendar so igralci Fragmat Extrema zdržali do konca in dosegli pomembno ter prestižno zmago.

Komentiraj