Šport

11. krog 2. SFL 2012/13: Fragmat Extrem – KEBELJ Mibus prevozi 2:3

ŠD Extrem - grb

ŠD Extrem

Sodražica – Znova je bila dvorana v Sodražici napolnjena, gledalci pa so domačim igralcem pripravili dobro podporo, vendar so se na koncu srečanja veselil gostje iz Oplotnice. Ekipa Kebelj Mibus prevozi je slavila z rezultatom 2:3. Fragmat Extrem je v vodstvo popeljal Uroš Arko, 1:0 je bil tudi rezultat prvega polčasa. V drugem delu igre pa se je pri gostih razigral Jurček Klinc, ki je zadel dvakrat in bil najbolj zaslužen tudi za tretji zadetek svoje ekipe na srečanju. Drugi gol za domače je v napeti končnici prispeval Nik Jelić.

POROČILO

Prvo priložnost na srečanju so si priigrali gostje, po podaji vratarja v nasprotni kazenski prostor je do obetavnega strela prišel Gorazd Fridrih, tekla pa je 4 minuta. Extremovci so imeli v naslednji minuti lepo priložnost ko sta se proti vratom odpravljala Timotej Zakrajšek in Mitja Zbačnik, ki je prišel do ugodnega položaja za strel, vendar ni zadel. V isti minuti je Zbačnik ponovno ukradel žogo gostom, krenil proti vratom in z prišel z strani do strela, ki pa ga je Andrej Brbre uspešno zaustavil. V 7. minuti je Uroš Arko po podaji Jureta Kordiša iz avta natančno meril v zgornji levi kot vrat in popeljam Extrem v vodstvo z 1:0. Timotej Zakrajšek in Matej Gregorič sta izpeljala nevarno akcijo v 11. minuti, ko je Gregorič tudi prišel do strela iz obrata, vendar se rezultat ni spremenil. V isti minuti so tudi Oplotničani imeli svojo priložnost. Iz kota je Matej Hren nevarno podal na drugo vratnico, kjer je žogo pričakal osamljeni Gorazd Fridrih kateri je zgrešil odlično priložnost. 17. minuta je tekla, ko so po akciji celotne ekipe domači prišli do zelo lepe priložnosti, vendar so gostje blokirali strel enemu izmed domačih igralcev na prazna vrata. V zadnji minuti prvega polčasa je ekipa Keblja prišla zaradi števila akumuliranih prekrškov domače ekipe prišla do 10-metrovke, vendar je Smajil Okič brez večjih težav obranil strel Mateju Hrenu.

[oglas tip=”250×250″ p=”D”]V drugi polčas so Oplotničani krenili odločneje in v 23. minuti prek Jurček Klinca, ki je uspešno izvedel prosti strel tudi izenačili na 1:1. V teku 28. minut je Jure Kordiš prišel do dveh dobrih udarcev, tako prvega iz igre, kot drugega po izvajanju kota mu je domači čuvaj Andrej Brbre uspešno zaustavil. V 30. minuti sta imela Matej Gregorič in Uroš Arko izjemno lepo priložnost iz protinapada, vendar ni prišlo do uspešne realizacije le tega. Uroš Arko je z strelom s strani zadel stečišče vratnice in prečke, tekla pa je 31. minuta. V teku 33. minute je Jurček Klinc po izvedenem protinapadu Oplotničanov podal žogo v sredo kazenskega prostora, žoga pa je po neuspešnem izbijanju v lastno mrežo postavil domači igralec – 1:2. V 35. minuti so igralci Keblja imeli po izključitvi Mateja Gregoriča dve minuti terensko premoč, vendar so se Extremovci uspešno obranili. Igra se je nato pošteno razživela, v zraku pa je bilo čutiti željo obeh ekip, da si zagotovijo točko, ali pa kar vse tri. Nik Jelič si je v 37. minuti izboril lep položaj za strel, potem ko je iz strani prodrl v sredino in močno ter natančno pomeril v spodnji levi kot, za izenačenje na 2:2. V naslednjem napadu bi gostje znova lahko povedli, ko je po zmedi v kazenskem prostoru in izbijanju žoge, slednja nenadoma zadela vratnico in se odbila nazaj v igralno polje. Dorotej Smogavc se je v 38. minuti nepričakovano sam znašel pred domačim vratarjem Smajlom Okičem, ki se je vnovič izkazal in poskrbel za lepo obrambo. V isti minuti sta za domače imela po lepo priložnost tudi Nik Jelič in Jure Kordiš, vendar nista zadela. Do konca je bilo še kakih 30 sekund, ko so gostje prek Jurčka Klinca vnovič zadeli za vodstvo in zmago z 2:3.

Komentiraj