Šport

10. krog rokometne končnice za obstanek 2010/2011: RD Ribnica Riko hiše – Krka 40:33 (19:19)

Ribnica – Rokometaši Ribnice Riko hiš so v sredo, 25.5.2011o odigrali zadnjo tekmo v končnici za obstanek in se z zmago poslovili od letošnje zanje zelo uspešne sezone, v kateri so osvojili tretje mesto v pokalu, medtem ko so bili v državnem prvenstvu sedmi.

Na domačem igrišču so s 40:33 premagali Novomeščane, pri katerih se od trenerskega stolčka poslavlja Benjamin Teraš, saj z vodstvom kluba o nadaljevanju ni našel skupnega jezika.

Ribniško-dolenjski dvoboj ni odločal o ničemer, zato tekma ni imela pravega tekmovalnega naboja. Ekipi sta bili večji del srečanja izenačeni, saj se nobenemu moštvu ni uspelo odlepiti za več kot dva zadetka. Odločilno prednost so si suhorobarji priigrali osemnajst minut pred koncem, ko so z delnim izidom 5:0 dokončno nagnili tehtnico na svojo stran. Najboljši strelec pri domačih je bil s trinajstimi zadetki Boris Bečirovič, medtem ko je pri Krki Patrik Leban zadel osemkrat.

»Ker ni bilo pravega tekmovalnega naboja, sem dal nekaj minut pred koncem priložnost tudi mladim igralcem, ki letos niso dobili toliko priložnosti,« je po tekmi povedal Teraš, ki je za Dolenjski list potrdil, da v naslednji sezoni ne bo več vodil Krko. »Ne bom podaljšal sodelovanja, čeprav so v klubu želeli, da ostanem na mestu trenerja. Z vodstvom kluba imamo drugačne poglede. Želel sem, da klub zadrži igralce, s katerimi bi lahko tudi v naslednji sezoni igrali vsaj na takem nivoju kot letos, ko smo z osmim mestom dosegli zgodovinski uspeh kluba, vendar mi je vodstvo predstavili drugačne načrte,« je še dodal.

Vir: dolenjskilist.si

Komentiraj