Črna kronika Sodražica

Zagorelo v podjetju Fibran Nord v Sodražici – dva gasilca huje poškodovana

Sodražica – Včeraj, 7. septembra 2013, ob 19.02 je zagorelo v podjetju Fibran Nord v Sodražici. Požar se je razplamtel v proizvodni hali podjetja, kjer delajo izolacijske materiale. Začetni požar so poskušali pogasiti zaposleni, vendar neuspešno, zato so takoj poklicali za pomoč gasilcev.

Požar v tovarni Fibran Nord, Sodražica 8.9.2013

Požar v tovarni Fibran Nord, Sodražica

Požar v tovarni Fibran Nord, Sodražica 8.9.2013

Požar v tovarni Fibran Nord, Sodražica

Aktivirani so bili gasilci PGD Sodražica, Lipovec, Žmarnice-Globel-Podklanec, Vinice, Zamostec, Nova vas, Kočevje, Dolenja vas, Otavice in Dolenji Lazi. Sočasno z aktiviranjem gasilskih enot je potekalo tudi obveščanje reševalcev ZD Ribnica, OKC PU Ljubljana, župana, CORS-a in ReCO Postojna, ki je na kraj napotil reševalno vozilo iz ZD Cerknica.

»Požar je sedaj, v dopoldanskih urah, omejen in pod kontrolo, vendar ni zaključen. Gasilci odstranjujejo ostrešje in gasijo posamezna žarišča,« pravi Metod Pucelj, poveljnik Gasilskega društva Sodražica.

[oglas tip=”200×200″]Gašenje je bilo nevarno zaradi plinov, saj so morali štiri ljudi – zaposlene in gasilce – odpeljati na urgenco in jim potem zagotoviti nadaljnjo oskrbo. Po podatkih Centra za reševanje je nekaj delavcev, ki so gasili začetni požar, dobilo opekline prve stopnje, dva gasilca pa sta bila huje poškodovana.

»Poleg plinov je bila druga nevarnost tega požara streha, ki bi se lahko udrla,« je razložil Pucelj. Ognja zunaj stavbe sploh ni bilo videti, ampak se je vil damo dim, ogenj pa se je širil pod streho, v delu, kjer je dvojna streha zaradi zaščite. To so morali gasilci najprej omejiti in potem pogasiti.

Koliko časa bo trajalo gašenje, Pucelj v dopoldanskih urah ni vedel povedati, saj je proizvodnja hala velika 300 krat 20 metrov. Hala je uničena, kako velika je škoda, pa še ni znano. So pa na mestu požara preiskovalci, ki ugotavljajo vzrok te katastrofe.

Foto: Jan Knavs

Vir: delo.si, Simona Fajfar

Komentiraj