Sodražica

V Žimaricah zagorela stanovanjska hiša (27.1.2021)

V požaru, ki ga v sredo (27.1.2021) zvečer gasilo kakih 30 gasilcev, sta pogorela hiša in hlev. (Foto: PGD Sodražica)

Žimarice – V sredo, 27. januarja 2021, ob 22.20 je v naselju Žimarice, občina Sodražica, gorela stanovanjska hiša, katere se je držalo tudi gospodarsko poslopje. Požar, ki je objekt velikosti 180 kvadratnih metrov uničil, so pogasili gasilci PGD Sodražica in PGD Žimarice.

Na kraju dogodka so posredovali tudi reševalci NMP Ribnica, ki so oskrbeli lažje opečenega stanovalca, policisti in delavci cestnega podjetja, ki so bližnjo cesto, ki jo je zalivala požarna voda posuli s soljo. Zaradi gašenja požara je podjetje Elektro, do prihoda njihove dežurne službe, ki je objekt odklopila iz omrežja, daljinsko odklopil trafo postajo, zaradi česar je bilo več bližnjih odjemalcev krajši čas brez električne energije. Do jutranjih ur so gasilci PGD Žimarice vršili gasilsko stražo na požarišču.

Požar so gasili domači gasilci (cca 30) iz PGD Žimarice in PGD Sodražica in ga kmalu tudi uspešno omejili. Žal pa hiša ni več primerna za bivanje. Kraj požara si je že ponoči ogledal župan mag. Blaž Milavec, ki je v občinskih prostorih organiziral prenočitev prizadetega. Zjutraj je občina o razmerah obvestila vodjo enote CSD v Ribnici, ki je s sodelavkami poskrbela, da so občana tudi prevzeli in mu uredili začasno nastanitev.

Komentiraj