Sodražica

Blaž Milavec bo Občino Sodražica vodil že drugi mandat

Blaž Milavec

Blaž Milavec

Sodražica – Občino Sodražica bo Blaž Milavec (SLS) vodil tudi v naslednjem mandatu. Z delom župana so bili Sodražani, teh je nekaj več kod dva tisoč, več kot zadovoljni, tako da stranke ali posamezniki niso predlagali protikandidata.

»S pomočjo občinskega sveta, ki je bil zelo dejaven, nam je uspelo uresničiti skoraj vse projekte. Glede na velikost lokalne skupnosti in denarja, ki ga imamo v proračunu, smo največ postorili na področju komunalnih dejavnosti,« je dejal Milavec.

V tem mandatu pa ga čaka vsej prej kot lahko delo. Projekt za širitev vrtca in gradnjo športne dvorane je že narejen, tudi denar je zagotovljen, a se boji, da bo to največjo naložbo, vredno več kot tri milijone evrov, v štiri letih upočasnil izpad javnih financ.

In kako so razdeljeni mandati v novem občinskem svetu ? Tri jih bo imela SDS (Tadej Levstek, Andrej Pogorelc in Stjepan Hegeduš), po dva NSI (Marko Belaj in Boštjan Mihelič) in SLS (Jože Levstek, Jaka Debeljak), po enega pa SD (Janez Mihelič) in Borut Troha (skupina občanov). Volilna udeležba je bila skoraj 49-odstotna.

Vir: dolenjskilist.si

Komentiraj