Sodražica

V Sodražici doma ostajajo vsi učenci

OŠ Sodražica
OŠ Sodražica

Sodražica – V Osnovni šoli dr. Ivana Prijatelja Sodražica pa bo ta teden (19.-23.10 2020) pouk na daljavo potekal za vse učence. Zaradi širjenja okužb v šoli med učenci in zaposlenimi – delež potrjeno okuženih je v petek presegal deset odstotkov vseh šolajočih – je župan občine Blaž Milavec po posvetu s stroko v petek sprejel začasno odredbo, s katero omejuje vstop in gibanje na območju osnovne šole in vrtca od danes do vključno 1. novembra oz. do preklica.

Mora pa, kot izhaja iz odredbe, za vse otroke, ki bi morali obiskovati pouk in ki so zdravi ter jim starši zdaj zaradi izdane odredbe ne morejo zagotoviti varstva, varstvo zagotoviti šola. Enako velja za otroke v vrtcu.

Po zadnjih podatkih Sledilnika za covid-19 ima občina Sodražica najvišji delež aktivno okuženega prebivalstva v državi.

Sodražica je z 31 primeri aktivnih okužb z novim koronavirusom (podatki so od ponedeljka) glede na število prebivalcev najbolj ogrožena občina na območju Jugovzhodne Slovenije. »Pri vsem tem ne gre ustvarjati panike, sicer pa upam, da na bom v dveh tednih uspelo precej umiriti epidemiološke razmere in po počitnicah otrokom omogočiti zdravstveno varen pouk,« ne dvomi Milavec.

Žarišče okužbe izvira z začetka prejšnjega tedna, saj je bila okužena učiteljica, ki se je udeležila seminarju v okviru študija. Prvo okužbo so zaznali v devetem razredu, v dveh dneh pa so jo potrdili pri 20 šolarjih in nekaterih njihovih starših, zato so za 80 učencev sedmega, osmega in devetega razreda odredili karanteno.

Komentiraj