Sodražica

Psoglavski dnevi 2013 – največji sodraški praznik

Psoglavski dnevi 2013
Psoglavski dnevi 2013

Sodražica – Z 9. Tržnim dnem so v nedeljo, 30. junija 2013 v Sodražici sklenili letošnje Psoglavske dneve. Največji sodraški praznik so tudi letos proslavljali tri dni, bil pa je deležen tudi nekaj novosti.

Psoglavski dnevi 2013

Psoglavski dnevi 2013

Novost letos je bila, da se je koncept Tržnega dne vrnil k začetkom prireditve izpred osmih let, ko se je v sklopu različnih domačih obrti ena izmed suhorobarskih panog predstavila v središču trga. Letošnja »središčna« obrt je bilo pletarstvo. Novo je bilo tudi, da so nekoliko razširili dejavnosti v kostanjevem parku pri zdravstvenem domu, kjer so poleg tekmovanja v kulinariki Za šedrško kuhalnico, potekale tudi številne glasbene, zabavne in športne aktivnosti. Tekom prireditve, ki jo je spremljal pester kulturni in zabavni program, sta bili na ogled tudi slikarska razstava Simona Lavriča in razstava starih predmetov Z dedkove in babičine domačije. Na voljo so bile tudi domače dobrote Šedržank, organizirali pa so tudi pletarsko delavnico za otroke.

[oglas tip=”200×200″ p=”D”]Še več aktivnosti so bili mladi deležni v soboto. Na letošnjem Dnevu športa so dali prednost mladim nogometašem in njihovim staršem, potekali pa so tudi turnirji v odbojki na mivki, košarki, badmintonu in namiznem tenisu. Sobotni večer so sklenili s tradicionalno prireditvijo Večer na trgu, na kateri je nastopil Tamburaški orkester Sodražica, Društvo upokojencev Sodražica pa je pripravilo skeč.

Že v petek pa je v Sodražici potekal tudi dobrodelni koncert Blues za Madagaskar, na katerem so zbirali prispevke za humanitarno-medicinsko odpravo Madagaskar 2013, ki se je bo udeležil tudi Žiga Lovšin iz Sodražice.

Vir: dolenjskilist.si, M. L.-S.

Komentiraj