Sodražica

Pri Sv. Gregorju blagoslovili 82 traktorjev

Blagoslov traktorjev pri sv. Gregorju 2013
Blagoslov traktorjev pri sv. Gregorju 2013

Sveti Gregor – V sredo, 1. maja 2013 je bil pri Sv. Gregorju 4. blagoslov traktorjev in traktoristov, ki ga je opravil župnik z Blok, Anton Marinko. 82 traktorjev se je ob 13. uri zbralo v Velikih Laščah, Ortneku in Sodražici, od koder so se v konvoju peljali proti Sv. Gregorju.

Blagoslov traktorjev pri sv. Gregorju 2013

Blagoslov traktorjev pri sv. Gregorju 2013

Blagoslov je bil ob 14. uri. Poleg blagoslova traktorjev smo si lahko ogledali stare traktorje, prave ‘oldtimerje’ in novo kmetijsko mehanizacijo. Med starimi traktorji je bil simbolično nagrajen Mercedes Unimog iz leta 1952. Po blagoslovu je bilo na igrišču družabno srečanje. Za popestritev dogodka je poskrbela Godba Dobrepolje.

Dogodek je organiziral Strojni krožek Urban, ki se ukvarja z med sosedsko pomočjo med kmetijskimi gospodarstvi v okviru strojnih storitev. Storitev opravljajo z lastnim delom in lastno mehanizacijo. V strojni krožek je vključenih preko 50 članov, ki nudijo ali koristijo različne kmetijske storitve, kot so baliranje, prevoz gnoja, oranje itd.

[oglas tip=”125×125″ p=”D”]Z obiskom je bil predsednik krožka Jože Marolt, sicer tudi predsednik KS Velike Poljane zelo zadovoljen, k blagoslovu pa je svoj traktor pripeljal tudi ribniški župan Jože Levstek.

Vir: radio1.si

Komentiraj