Sodražica

Predsednik države Borut Pahor obiskal Tržne dneve 2015 v Sodražici

Prireditev Tržni dan 2015 v Sodražici, ki se jo je udeležil tudi predsednik republike Borut Pahor.Foto: Daniel Novakovič/STA
Prireditev Tržni dan 2015 v Sodražici, ki se jo je udeležil tudi predsednik republike Borut Pahor.Foto: Daniel Novakovič/STA

Sodražica – Predsednik države Borut Pahor je včeraj (28.6.2015) obiskal Tržne dneve v Sodražici, ki so namenjeni ohranjanju tradicije sejmov ter domačih in suhorobarskih obrti. Ob tem je pozval k več samozavesti in ponosa na pripadnost domovini, so sporočili iz njegovega urada.

Tržni dnevi so se začeli s povorko, kjer so se ob glasbeni spremljavi Kulturno-umetniškega društva Sodražica predstavile mažoretke, Povasnjenke iz Loškega potoka, Podeželske žene iz Ribnice, Krošnjarji in Šedržanke, ki jih je Pahor povabil v predsedniško palačo. V pozdravnem nagovoru se je predsednik organizatorjem zahvalil za ohranjanje tradicije.

Po petih letih krize lahko Sloveniji ob sodelovanju, medsebojni spodbudi in solidarnosti uspe in naša lepa dežela lahko zasije kot zvezda Evrope,” je dejal Pahor. “Vesel sem, da se je Slovenija v zadnjih letih okrepila, da je sposobna političnega, gospodarskega in socialnega odzivanja, da se bo lahko v teh nepredvidljivih časih, ki nas čakajo, znala odzvati kot domovina, ki bo zmogla zaščititi svoje interese,” je poudaril predsednik. “Imamo lahko več samozavesti, več ponosa, da pripadamo domovini in domovina nam. Ne glede na razlike med nami jo moramo čuvati in zanjo skrbeti, saj druge nimamo,” je dodal.

V nagovoru se je Pahor dotaknil tudi vprašanja razdeljenosti občin in ponovil svoje stališče, da so župani, ki so vodili občine v času krize, vzeli nase nalogo razvijanja potencialov, ki jih v teh letih ni znala videti in voditi država.

Po uradnem delu prireditve si je predsednik ogledal še tradicionalni način pletarstva, pintarije in lončarstva, so še sporočili iz Pahorjevega urada.

Vir: STA, M. M.

Komentiraj