Sodražica

Potrjen primer okužbe s koronavirusom pri učiteljici v OŠ Sodražica (9.10.2020)

Sodražica – Tudi na območju občine Sodražica raste število okuženih. V četrtek, (9.10.2020) so potrdili okužbo tudi pri eni od zaposlenih učiteljic OŠ Sodražica, zato je za nekaj razredov in posameznih učencev priporočena karantena še pred uradno odločbo s strani NIJZ.

O tem je ravnateljica Majda Kovačič Cimperman že obvestila starše, katerih otroci so bili v stiku z okuženo. Za podrobnejša vprašanja in navodila se starši in zaposleni obrnite na vodstvo OŠ oz. glede zdravstvenih vprašanj na ZD Ribnica. Obravnavani pa prejmejo tudi natančna navodila s strani pristojnih služb NIJZ.

Župan Občine Sodražica Blaž Milavec 

Kot je znano, se okužba s korona virus ponovno širi, žal tudi pri nas nismo izjema. Hvala Bogu zaenkrat brez težjih primerov. Vsekakor pa situacija ni več nedolžna, zato je potrebno dosledno upoštevanje ukrepov, predvsem pa skrb in preventivno ravnanje posameznika.

V četrtek zvečer (9.10.2020) je bil potrjen tudi primer okužbe v OŠ. Preden pristojni ne izvedejo predpisanih protokolov in ukrepov za identificiranje obsega okužb, naprošam vse, da smo v naslednjih dneh zadržani pri medsebojnih stikih, spoštujmo predpisane zaščitne ukrepe (maske, razkuževanje in distanca!) in pokličemo zdravnika, če opazimo znake bolezni. Tisti, ki bodo poklicani v tem ali katerem koli drugem primeru, pa prosim za pomoč in sodelovanje pri ugotovitvi vseh relevantnih dejstev ter upoštevanje morebiti odrejenih ukrepov.

Komentiraj