Sodražica

Občina Sodražica prejela priznanje za “Turistom 3. najprijaznejša občina”

Občina Sodražica prejela priznanje za "Turistom 3. najprijaznejša občina"
Občina Sodražica prejela priznanje za "Turistom 3. najprijaznejša občina"

Sodražica – Občina Sodražica je v soboto, 25. maja 2019, na Debelem rtiču, v organizaciji radia Aktual in časopisa Svet24, prejela priznanje za »Turistom 3. najprijaznejša občina« v Sloveniji po izboru turistov dnevnega časopisa Novice Svet24 v projektu Zimske turistične patrulje 2018.

Poleg tega je Sodražica prejela tudi posebno priznanje najboljšega turističnega vodiča (tuja turistična gosta je sprejel in vodil Blaž Kovačič). Župan Blaž Milavec je izrazil zadovoljstvo ob prejemu priznanja. Ob tem pa poudaril, da se zavedamo, da smo bili v konkurenci turistične patrulje najslabše razviti in prepoznavni, kar je ponazoril s »spečo Trnjulčico«.

Takšno priznanje je namreč pokazatelj, da imamo na tem področju potencial, ki bi ga lahko izkoristili povsem enakovredno drugim bolj turistično razvitim in prepoznavnim krajem. Da je to mogoče in da smo sposobni, se je pokazalo tudi v primeru turistične patrulje. Zato bo potrebno v prihodnje na tem področju dati poseben poudarek, še zlasti preveč zadržani zasebni iniciativi.

Komentiraj