Sodražica

Na predvečer kulturnega praznika so v Sodražici podelili Prešernove nagrade

Podelitev Prešernovih nagrad v Sodražici

Prešernovi nagrajenci

Sodražica – Na predvečer Slovenskega kulturnega praznika so na Osnovni šoli dr. Ivana Prijatelja v Sodražici tradicionalno pripravili kulturno prireditev. V programu, ki so ga pripravile učiteljice z učenci sta se prepletala slovensko ljudsko izročilo in umetna pesem.

Na sodraški osnovni šoli ob tej priložnosti podelijo tudi šolske Prešernove nagrade, letos so svoje učence nagradili že šesto leto zapored. Nagrade podeljujejo učenkam in učencem 9. razreda za njihove kulturne dosežke in za njihov prispevek v času osnovnošolskega izobraževanja na področju kulturnih dejavnosti. Nagrajenci so bili aktivni tako na šolskih kot tudi na občinskih in drugih prireditvah. Letos je šolske Prešernove nagrade prejelo 13 devetošolk in devetošolcev: Klara Arko, Domen Bojc, Maša Brinšek, Maja Gornik, Ana Janeš, Blaž Krajnc, Klara Levstek, Benjamin Lipužič, Ines Oražem, Simona Petrič, Sara Šega, Leja Troha in Kristjan Virant.

Učenci, ki bodo v letošnjem šolskem letu zaključili osnovnošolsko izobraževanje so tudi pomembno prispevali k temu, da je sodraška osnovna šola v letu 2011 dobila naziv kulturna šola. Naziv podeljuje Javni sklad RS za kulturne dejavnosti, in sicer za tri leta.  Ravnateljica Majda Kovačič Cimperman pravi, da so na naziv zelo ponosni in da se bodo trudili, da bi ga imeli tudi v prihodnje.

ZVOK
Ravnateljica Majda Kovačič Cimperman o kulturni prireditvi 2012
Majda Kovačič Cimperman o Prešernovih nagradah 2012

Vir: radio1.si

Komentiraj