Loški Potok Sodražica

Lokalne volitve 2010: V Sodražici in Loškem Potoku župana že znana

Sodražica, Loški Potok – Za razliko od Ribnice, v kateri se za župana poteguje pet kandidatov, v Sodražici in Loškem Potoku volilnega boja za župana ne bo, saj tam kandidirata le dosedanja župana – sodraški Blaž Milavec in loškopotoški Janez Novak.

Sodraški, Blaž Milavec (SLS), si želi v naslednjem mandatu zaključiti začete projekte. “Največji je gotovo izgradnja nove športne dvorane in razširitev vrtca, izgradnja okoljske infrastrukture v večjih naseljih, širokopasovne povezave in obnova posameznih odsekov prometne infrastrukture,” pravi Milavec, ki so ga volilci za svojega vzeli tudi zato, ker je med občani uspel ustvariti vzdušje povezanosti, sodelovanja in prave ambicioznosti.

Nepričakovano bo moral petič zapored v boj tudi neodvisni loškopotoški župan Janez Novak, ki je pred nedavnim dejal: “Petič ne bom kandidiral, saj sem vse starejši, občina pa, nasprotno, vse bolj sliši in vidi.” A svojo odločitev je moral spremeniti, saj bi sicer občani ostali brez kandidata, potencialno pa tudi brez občine.

Očitno si zaradi krize nihče ne upa prevzeti odgovornosti, sam pa ljudi ne morem pustiti na cedilu,” je dejal Novak, ki bo podrobnejši program pripravil na podlagi izhodišč državnega proračuna.

Vir: dnevnik.si

Komentiraj