Sodražica Šport

19. krog 2. SFL 2012/2013: Fragmat Extrem – FSK Stripi Škofja Loka 7:2 (5:2)

ŠD Extrem - grb
ŠD Extrem
ŠD Extrem - grb

ŠD Extrem

Sodražica – Petek zvečer ob 19:30 je že kar stalni termin za začetek drugo ligaških srečanj domačega Fragmat Extrema v ŠD Sodražica. Dvorana je bila zopet lepo zapolnjena, gledalci pa so lahko prišli na svoj račun saj sta se obe ekipi odločili za odprto tekmo, ki je bila resda nekajkrat tudi precej raztrgana. Očitno pa je bilo to bolj pisano na kožo Extremovcem, ki so bili boljši od Škofjeloškega FSK Stripya z 7:2. Za domače so zadeli: Gregor Janeš dvakrat, Nikola Jelić, Marko Mihelič, Jure Kordiš, Dejan Trdan in Uroš Arko po enkrat.

POROČILO

Gostje so izvajali akcijo iz avta, Anže Česen je tekom 5. minute lepo zaposlil v sredini kazenskega prostora Jureta Jamnika, ki je žogo samo še potisnil v mrežo za0:1. Podobno akcijo so na drugi strani izpeljali tudi domači igralci, Uroš Arko je bil asistent, z močnim udarcem pa je prečko stresel Jure Kordiš v 9. minut. V 13. minuti je Dejan Trdan prestregel žogo in jo oddal Gregorju Janešu, kateri je samo še podaljšal na stran do Nikole Jelića, ki je znotraj 6-metrskega kazenskega prostora zadel za 1:1. Kapetan domačih Marko Matelič je tekom 14. minute izvajal prosti strel, vratar Ivan Brkič je strel s težavo obranil, žogo pa je pričakal Marko Mihelič, ki jo je po večkratnem “fliperju” tudi uspel spraviti v mrežo za 2:1. Prav Marko Mihelič je v naslednji akciji izvajal kot, ponudil se mu je Jure Kordiš, ki je z natančnim strelom v levi spodnji kot poskrbel za povišanje vodstva na 3:1. Aleš Bešter je znotraj domačega kazenskega prostora z “rolingom” lepo preigral čuvaja, a je Smajil Okič pravočasno posredoval in preprečil zadetek Gorenjcem. Dejan Trdan in Gregor Janeš sta v 19. minuti izpeljala lepo akcijo, ki pa ni prinesla zadetka, prvi je podal drugi pa ustrelil. Še v isti minuti pa sta zamenjala vlogi, ko je Dejan Trdan po podaji z desne strani v sredini brez večjih težav realiziral akcijo za 4:1. V zadnji minuti prvega polčasa je z razdalje neugodno poizkušal kapetan Škofjeločanov Emir Midžan, ki je na presenečenje vseh pospravil žogo v mrežo za 4:2.

[oglas tip=”250×250″ p=”D”]Drugi polčas so z novi zadetkom odprli Extremovci, tekom 22. minute je Jure Kordiš iz kota podal Gregorju Janešu, ki je močno in natančno zadel v desni spodnji kot za 5:2. Priložnost za goste, Anže Česen je z balončkom poiskal Jureta Langerholca, ki je imel iz pol voleja lepo priložnost, vendar je streljal mimo vrat, tekla pa je 23. minuta. V 27. minuti je prišlo do zmede v nasprotnikovem kazenskem prostoru, žogo so Škofjeločani naposled izbili, a jo je na 9-metrih pričakal Gregor Janeš in jo z natančnim strelom pospravil v mrežo za 6:2. Emir Midžan je kar nekajkrat nevarno ustrelil proti vratom Smajila Okiča, izpostaviti pa velja poizkus s strani v 29. minuti. Prav Smajil Okič je v 29. minuti v kazenskem prostoru Stripya poiskal Jako Debeljaka, kateri si je pripravil ugoden položaj za strel, vendar se rezultat ni spremenil. Gregor Janeš je tekom 30. minute z akcije z prostega strela lepo zaposlil Jureta Kordiša, kateremu je še pravočasno nov zadetek preprečil Ivan Brkič. Od 33. minute dalje so nasprotniki začeli igrati z vratarjem v polju. Uroš Arko je v 34. minuti prestregel žogo in jo z sredine igrišča pospravil tudi v mrežo gostov za 7:2. V minutah, ko so Gorenjci igrali z igralcem več v polju, se je imel pogosto priložnost izkazati domači vratar Smajil Okič. V protinapadu tekom 35. minute je Aleš Bešter zaposlil Nermina Hasanbegovića, ki pa ni uspel zadeti. V vmesnem času je Smajil Okič dvakrat poizkušal zadeti na prazna vrata, a mu to ni uspelo, enkrat je prazna vrata s srede igrišča zgrešil tudi Uroš Arko. Nermin Hasanbegović je v 38. minuti dobro poizkusil iz prostega strela, vendar se je Okič v vratih izkazal. V zadnji minuti srečanja je z razdalje Maksi Malenšek zatresel desno vratnico, žoga pa se je odbila v igralno polje.

Komentiraj