Sodražica Šport

12. krog 2. SFL 2012/2013 : FRAGMAT Extrem : KMN Velike Lašče 2:3

FRAGMAT Extrem
FRAGMAT Extrem
FRAGMAT Extrem

FRAGMAT Extrem

Sodražica – V prvem krogu drugega dela prvenstva (sicer že dvanajstem) je bil na sporedu lokalni derbi med domačim Fragmat Extremom in Velikimi Laščami. Kljub slabem vremenu so gledalci znova lepo zapolnili dvorano v Sodražici in dokazali, da je Sodražica zares športno mesto oz. kraj. Ob koncu prvega polčasa so si domači prek Arka in Kordiša priigrali dva zadetka prednosti, kar pa na koncu ni zadostovalo, saj so gostje v drugem polčasu naredili popoln preobrat in dve sekundi do konca srečanja prek Jandrića zadeli za zmago z 2:3.

POROČILO

Uroš Arko je v 3. minuti po akciji iz kota opazil Dejana Trdana in mu podal, Trdan je prodrl v kazenski prostor vendar je žoga po njegovem strelu končala prek vrat nasprotnikovega vratarja. V 5. minuti je povratnik Miha Čampa imel solo akcijo, žogo je iz strani potegnil v sredino ter nevarno ogrozil Klemena Zaletela v Laščanskih vratih. Mitja Zbačnik se je lepo otresel čuvaja in dobro meril z leve strani, vendar je veselje večini prisotnih preprečila vratnica. Peter Andolšek je prišel po izvedenem avtu v 10. minuti do močnega strela z razdalje, a mu je Smajil Okič strel ubranil. Nikola Jelić je tekmo 12. minute ukradel žogo gostujočim igralcem ter neugodno poizkusil, vendar ni zadel. Emil Begić je v 13. minuti lepo kombiniral z kapetanom gostov Alešem Pirnatom, slednji je prišel tudi do ugodnega položaja za strel, vendar je bil Okič dobro postavljen in mu poizkus tudi zaustavil. Minuto kasneje je po akciji igralcev iz Velikih Lašč Emil Begić prišel do ugodnega položaja za strel iz sedmih metrov, a so mu domači igralci z agresivnim pokrivanjem preprečili močan udarec na vrata. Jure Kordiš je v 18. minuti izsili 6-metrovko, potem, ko je Mark Pintarič v svojem kazenskem prostoru igral z roko. Uroš Arko je penal rutinirano pospravil v mrežo za vodstvo z 1:0. Tik pred odmorom pa je Smajil Okič podal žogo v nasprotnikov kazenski prostor, kjer je belo usnje našlo naslovnika v kapetanu domačih Urošu Arku, ki je poiskal prvega strelca domače ekipe Jureta Kordiša, kateri je žogo brez naprezanja le še porinil v mrežo za 2:0.

[oglas tip=”468×60″ p=”C”]

V drugem polčasu se najprej velja ustaviti v 24. minuti, ko je Rok Vidic ukradel žogo domačim, ter zaposlil Marka Pintariča, kateri je z 9 metrov zadel vratnico. Še v isti minuti so imeli Laščani znova lepo priložnost iz protinapada. V zaključku akcije sta kombinirala Vidic, ki je na drugi (levi) strani našel Nikolo Jandrića, kateremu ni bilo težko žogo pospraviti v mrežo za znižanje rezultata na 2:1. Tekla je 31. minuta, ko smo lahko videli lepo akcijo Jureta Kordiša, Mitje Zbačnika in Uroša Arka, ki je tudi zaključil akcijo, vendar se je v vratih izkazal Zaletel. Nikola Jandrić je vodil protinapad svoje ekipe treh proti dvema in na koncu tudi streljal, vendar se je Smajil Okič izkazal v vratih. Minuto kasneje so gostje prišli do indirektnega udarca, iz katerega je Begić podal Jandriću vendar so domači uspešno in borbeno blokirali udarec. Sledila je igra nasprotnika z petim igralcem (vratarjem) po celem terenu. V 38. minuti jim je uspela tudi lepa in učinkovita akcija, ko je Rok Vidic iz leve strani uspešno podal v sredino, Mark Pintarič pa izenačil na 2:2. Do konca je ostalo še okoli 30 sekund, ko so v kazenskem prostoru igralci Velikih Lašč napravili prekršek nad Miho Čampa. Uroš Arko je ponovno prevzel odgovornost za izvajanje 6-metrovke, a je tokrat Klemen Zaletel prebral njegovo namero in obranil strel. V samem zaključku srečanja so gostje znova izpeljali protinapad in skoraj da identično akcijo je znova z zadetkom zaključil prav Nikola Jandrić, podal pa mu je Rok Vidic – 2:3.

Srečko Vrbinc

Komentiraj