Slovenija

Zožena štiripasovnica od Rudnika do Lavrice le izhod v sili

Lavrica (Foto: Igor Zaplatil/Delo)
Lavrica (Foto: Igor Zaplatil/Delo)

Politika, javnost in stroka se, kot kaže, ne morejo dogovoriti, kako bi v zadovoljstvo vseh uredili čezmerno prometno obremenjeno dolenjko. Koalicija za trajnostno prometno politiko predlaga izmenični pas. Na Igu imajo dovolj prometnih študij.

Škofljica – Direkcija RS za infrastrukturo (DRSI) namerava že prihodnje leto začeti graditi zoženih 700 metrov štiripasovne prometnice od Rudnika do Lavrice, v javnosti pa je vse več pomislekov o smiselnosti izvedbe projekta – še posebno v Koaliciji za trajnostno prometno politiko in med prebivalci Lavrice.

Politika, javnost in stroka se, kot kaže, ne morejo dogovoriti, kako bi v zadovoljstvo vseh uredili čezmerno prometno obremenjeno dolenjko. Predsednik krajevne skupnosti Lavrica Bojan Božič je za Delo povedal, da jih doslej še nihče ni vprašal, kakšno je njihovo stališče do ureditve prometa skozi njihov kraj, ki ga vsak dan obremeni 17.700 motornih vozil. O tem nameravajo danes pisno obvestiti evropsko komisarko za promet Violeto Bulc. »Kjer nameravajo zgraditi zoženo štiripasovnico, že zdaj ni nobene gneče. O stvareh, ki so tako pomembne za naš kraj, nas sploh ne seznanjajo,« pravi Božič.
Vir: delo.si

Komentiraj