Slovenija

V Gotenici je na urjenju 31 policistov motoristov

Policisti na urjenju v Gotenici

Policisti na urjenju

Gotenica – V goteniškem vadbenem centru se na tridnevnem usposabljanju mudi 31 policistov motoristov iz vse Slovenije. Policisti tam nadgrajujejo teoretično in praktično znanje iz prve pomoči in nujne medicinske pomoči.

Prav policisti motoristi se ob reševalcih na motorjih velikokrat prvi znajdejo na kraju nekega izrednega dogodka, zato je njihovo znanje iz nujne medicinske pomoči ključnega pomena. Priložnosti za to imajo še največkrat v poletnih mesecih, ko so zaradi mobilnosti in hitrosti kljub gneči hitro na mestu nesreče.

Dodatno znanje iz medicinskega področja pomeni, da policist odreagira dosti bolje kot laik, ki je pod večjim stresom, pravi vodja izobraževalnega centra pri UKCL Anton Posavec. Prav tako pa policisti, ki imajo za seboj tovrstna usposabljanja, v izrednih primerih še bolj zaupajo v svoje sposobnosti.

Sicer pa so takšni tečaji v tujini standardni, redkost pa niso več niti pri nas. Med policisti motoristi so precej zaželeni, še bolj pa potrebni, zato jih je treba pripraviti čim večkrat, pravi policist motorist Sandi Sheikha, ki ima na področju reševanja že precej izkušenj.

ZVOK

Sandi Sheikha o praksi
Anton Posavec o usposabljanju

Vir: radiokrka.com

Komentiraj