Slovenija

Specialna olimpijada v Kočevju

Specialna olimpijada

Osnovna šola Ljubo Šercer bo v petek, 14. maja 2010, organizirala 17. igre specialne olimpijade Slovenije, ljubljansko-dolenjske regije.

Kot je dejala Barbara Šlemer Novak, vršilka dolžnosti ravnateljice te osnovne šole, bo to prva večja prireditev, ki jo organizira njihova šola. Pomagalo jim bo 29 dijakov Gimnazije Kočevje, člani Prostovoljnega gasilskega društva Kočevje, pa tudi člani domačega nogometnega, košarkarskega in namiznoteniškega kluba. V ta namen bodo med kočevsko športno dvorano in stadionom postavili infrastrukturo, ki bo omogočala hitrejši in enostavnejši dostop.

Specialna olimpijada je način življenja oseb z motnjami v duševnem razvoju, prek njih pa tudi njihovih družin in programov. Rezultat te ideje je ohranjanje psihofizičnih sposobnosti in vsesplošna socializacija oseb z motnjami v duševnem razvoju. Slogan specialno-olimpijskega gibanja se glasi »Pustite mi zmagati, če pa ne morem zmagati, naj bom pogumen v svojem poskusu

»Nihče nima tako hude srčne napake, da ne bi mogel teči, nihče nima tako hude epilepsije, da ne bi plaval,« so besede predsednika Društva specialne olimpijada Slovenije Marijana Lačna.

Zvok: Barbara Šlemer Novak o tekmovanjih

Vir: radiokrka.com

Komentiraj