Slovenija

Rekreacijsko turistični center Jasnica prepuščen propadu

Rekreacijsko turistični center Jasnica prepuščen propadu

Rekreacijsko turistični center Jasnica

Gornje Ložine – Rekreacijsko turistični center Jasnica, v katerem je svoje prostore pred desetletji imela policija, pozneje pa je bil preurejen v restavracijo, danes sameva. Objekt, ki se nahaja ob cesti Kočevje-Ljubljana je zadnjih nekaj let le še tarča posebnih gostov, ki so iz njega pobrali vse, kar ni bilo pribito, privito ali prikovano.

Nepridipravi so zaradi lažjega »pospravljanja« sob na dveh koncih odnesli celo okna, vse, kar so morali pustiti za sabo, pa so razbili ali kako drugače uničili. Policijska uprava Ljubljana je v zadnjih dveh letih prejela pet prijav na podlagi Zakona o kazenskem postopku pa vodila predkazenski postopek.

Sicer pa je občina Kočevje na tem območju že leta 1993 v dopolnjenem odloku občinskega plana predvidela izgradnjo servisnega objekta s teraso, bazenom, lesenim objektom za konje in shranjevanje koles ter leseni most. Vendar iz obsežnih turističnih načrtov ni bilo nič, stavbo pa je pozneje kupil zasebni podjetnik in v njej odprl restavracijo s prenočišči. Zadnji lastnik objekta, ki je pod šestimi hipotekami, je tujec, čigar podjetje za posle z domačimi in tujimi nepremičninami, je registrirano v avstrijskem Beljaku.

Vir: radiokrka.com

Komentiraj