Slovenija

NOČ KNJIGE 2015: Cilj je s knjigo povezati 100.000 bralcev in 400 prireditev širom Slovenije

Ljubljana – V četrtek, 23. aprila, na svetovni dan knjige, bo v Sloveniji drugič zaporedoma potekala Noč knjige, mednarodni dogodek, ki podpira in slavi knjigo in branje kot temeljne gradnike zdrave družbe, nagovarja vse generacije bralcev in spodbuja dvig bralne kulture, pismenosti, domišljije in znanja v družbi. Vse od jutra do poznega večera bo knjiga imela polno besedo. Letos se je v projektu Noč knjige 2015 za knjigo združilo 23 organizatorjev, pričakujejo pa več kot 400 prirediteljev dogodkov, ki bi s knjigo povezali okoli 100.000 bralcev.

Noč knjige 2015

Noč knjige 2015

Organizatorji k sodelovanju kličejo knjigarne, knjižnice, kavarne, šole, podjetja, javna prizorišča in vse druge zainteresirane organizacije po Sloveniji, da 23. aprila od 18. ure do enih ponoči postanejo samostojni prireditelji literarnih branj in pogovorov, srečanj z avtorji in podpisovanj knjig, delavnic, omizij v povezavi z branjem in knjigo, pa posebnih ponudb in akcij v založbah in knjigarnah in tako dalje. Domišljija ni omejena.

Vsi, ki želijo sodelovati v Noči knjige 2015, so vabljeni, da svoje dogodke do 31. marca sporočijo prek prijavnega obrazca, ki je na voljo na spletni strani projekta. Ta datum je rok za vključitev prireditev v brezplačni tiskani katalog Noč knjige 2015. Dogodke, ki bodo vpisani po tem datumu, vendar ne kasneje kot 20. aprila, bodo objavili na samo spletni strani nocknjige.si.

Celoten potek projekta, vključno z napovedanimi dogodki, lahko spremljamo na spletni strani nocknjige.si, v aprilu pa organizatorji za prireditelje in obiskovalce dogodkov pripravljajo tudi aplikacijo Noč knjige za prenos na mobilne telefone in tablice.

Projekt Noč knjige 2015 poteka pod častnim pokroviteljstvom Slovenske nacionalne komisije za Unesco.

Združeni za branje in knjigo | Organizatorji Noči knjige

Amnesty International Slovenija, Antikvariat Glavan, Beletrina, zavod za založniško dejavnost, Bukla, Društvo Bralna značka Slovenije – ZPMS, Društvo knjigotržcev Slovenije, Društvo slovenskih književnih prevajalcev, Društvo slovenskih pisateljev, Društvo slovenskih založnikov, Festival Sanje, Javna agencija za knjigo Republike Slovenije, Javni sklad za kulturne dejavnosti, Knjigarna Libris Koper, Mestna knjižnica Ljubljana, Mladinska knjiga, Morfem založništvo, Narodna in univerzitetna knjižnica, Skupaj za knjigo, Slovenska sekcija IBBY, Šolski center Slovenske Konjice-Zreče (Noč branja), UNESCO Slovenija, Založba Sanje, Združenje slovenskih splošnih knjižnic.

Medijska pokrovitelja (doslej): RTV Slovenija, revija Bukla

Komentiraj