Slovenija

K prometnim težavam na Škofljici bo v prihodnjih mesecih prispevala še gradnja krožišča

Montažno krožišče na Škofljici
Montažno krožišče na Škofljici

Škofljica – K težavam ob prometnih konicah na Škofljici bodo v prihodnjih dveh mesecih prispevala še gradbena dela za preureditev začasnega krožišča pri osnovni šoli Škofljica na križišču državne ceste proti Ribnici in Kočevju s cesto proti Igu. Od prihodnjega torka do predvidoma konca junija bo na območju spremenjen prometni režim.

Spremenjen prometni režim bo večinoma še vedno potekal dvosmerno, razen v določenih fazah, ko bo promet potekal izmenično enosmerno. Na direkciji za infrastrukturo računajo, da bo to večinoma med konci tedna.

Dela bodo obsegala preureditev začasnega krožnega križišča v stalno krožno križišče, z ureditvijo cestne razsvetljave, površin za pešce in kolesarje, ureditev komunalnih vodov in odvodnjavanja. Pogodbena vrednost del je 634.350 evrov, pri čemer država prispeva nekaj več kot 476.000 evrov, občina pa nekoliko več kot 158.000 evrov.

Od 6. maja dalje pa do konca junija je predvidena popolna zapora ceste proti Igu, od krožišča na Škofljici do križišča za obrtno cono. Obvoz do obrtne cone bo po Ižanski cesti, na kateri bo v času zapore odstranjena signalizacija, ki prepoveduje promet za tovorna vozila z maso več kot 7,5 tone.

Komentiraj