Slovenija

Gozdarstvo Grča bo postalo največji ponudnik polizdelkov iz slovenskega lesa

Gozdarstvo Grča
Gozdarstvo Grča

Ljubljana – Gozdarstvo Grča bo postalo največji ponudnik polizdelkov iz slovenskega lesa. Tako je dejal Blaž Miklavčič, direktor GH Holdinga in predsednik nadzornega sveta lesarskega podjetja iz Kočevja. Miklavčič je napovedal posodobitev žage v Ribnici ter investicijo v avtomatizirano žago, sušilnico lesa in kogeneracijo na lesne sekance v Kočevju. V drugi fazi bodo postavili skladišče lesnih polizdelkov.
GH Holding je prejšnji mesec prevzel Gozdarstvo Grča, kjer ima 89,3-odstotni delež. Kakšni bodo vaši koraki v tem podjetju, ki je izgubilo koncesijo in v zadnjih letih večinoma posluje z izgubo?

Pred prevzemno ponudbo smo že odkupili ključne terjatve do Gozdarstva Grča, tako da smo tako večinski lastnik kot tudi praktično edini upnik. Grča je v zadnjih letih izgubila koncesijo, tako kot vsi koncesionarji. Slabo se je končal projekt Costelle, kjer je bila Grča večinski lastnik.

S prodajo Costelle so ostali samo dolgovi, ki smo jih odkupili od bank. Podjetje potrebuje bistveno drugačen poslovni model. Ponavadi se pojavljam v panogah, nad katerimi so vsi obupali. Tako je bilo ob začetku krize v gradbeništvu, prav tako smo nepremičninske projekte začeli razvijati, ko je bil nepremičninski trg globoko v recesiji.

Podobno je tudi s primarno lesno proizvodnjo, ki je stigmatizirana že od osamosvojitve Slovenije.

Celoten članek je na voljo naročnikom dela.si na http://www.delo.si/gospodarstvo/podjetja/pripravljamo-eno-vecjih-investicij-v-domacem-lesarstvu.html

Komentiraj