Slovenija

Gomline iz Škofljice bo prihodnje leto širil proizvodnjo in zaposloval

Gomline
Gomline

Gumarska industrija: v Škofljici bodo zgradili nov proizvodni obrat. Iz njihovih laboratorijev pridejo inovativne ideje.

Škofljica – Podjetje Gomline načrtuje širitev proizvodnje v novem obratu na Škofljici, kjer bodo gradbena dela začeli spomladi prihodnje leto, proizvodnja pa bo stekla predvidoma jeseni. Število zaposlenih bodo s tem povečali z 12 na 50.

Širitev proizvodnje je spodbuda tudi za razvoj gospodarsko družbene klime v občini. Ob tem, da je investicija v celoti pripravljena, pa na občini odpravljajo še zadnje podrobnosti umestitve v prostor na njihovi parceli, pravijo v podjetju. Zaradi širitve poslovanja bodo povečali število zaposlenih z 12 na 50, potrebovali pa bodo predvsem inženirje kemije in strojništva, ekonomiste ter delavce v proizvodnji. Podjetje je v lasti Rada in Žige Mahniča, ki pravita, da ju v trdo delo in vztrajnost ženejo predvsem ljubezen do panoge, nove ideje in možnosti ustvarjanja inovacij pri uporabnih tehnoloških rešitvah, ki izboljšujejo naše vsakdanje življenje.

Optimistično v prihodnost

»Čeprav podjetniška pot ni vedno lahka, v našem podjetju optimistično zremo v prihodnost podjetniškega povezovanja in sodelovanja v najširšem smislu. Težko pričakujemo novi proizvodni obrat, še bolj pa trenutek, ko bomo lahko začeli uporabljati nove laboratorije, kjer se bodo rojevale še boljše inovativne ideje. Poleg nenehnih vlaganj v razvoj, tehnologijo in inovacije smo v podjetju vedno vlagali tudi v zaposlene in družbeno okolje, kar je ključ do uspeha vsakega podjetja,« je dejal direktor podjetja Rado Mandič.

Gomline, ki se je razvil iz obrtne delavnice, že več kot 30 let deluje v specializiranem segmentu gumarske industrije, v katerem je najpomembnejše lastno znanje. Vzpostavili so močan razvojni oddelek z lastnim laboratorijem, v katerem razvijajo predvsem specialne silikonske zmesi manjših serij, iz katerih njihovi kupci izdelujejo izdelke za avtomobilsko industrijo, medicino, farmacijo, industrijo bele tehnike, za aeronavtično in elektronsko industrijo.

Gradnja novih proizvodnih zmogljivosti in širitev poslovanja je rezultat partnerskega sodelovanja z nemškim podjetjem Wacker Chemie AG, ki je s 17.000 zaposlenimi najbolj priznano nemško podjetje za proizvodnjo silikona in obvladuje 20 odstotkov svetovnega trga. Podjetji želita okrepiti svoj položaj na trgih jugovzhodne Evrope, na območju nekdanje Jugoslavije, Romunije, Madžarske, Bolgarije in Grčije. Uspešni pa sta tudi že na trgih Nemčije, Italije, Avstrije in Češke.

Vir: delo.si, Barbara Pavlin

Komentiraj