Ribnica

Župana Ribnice in Sodražice pripravila sprejem za Ansambel Roka Žlindre & Kalamare

Sprejem Ansambla Roka Žlindre v Ribnici
Sprejem Ansambla Roka Žlindre v Ribnici

Sprejem Ansambla Roka Žlindre v Ribnici

Sprejem Ansambla Roka Žlindre v Ribnici

Sinoči, 3.6.2010 sta pripravila Ribniški župan Jože Levstek in sodraški župan Blaž Milavec zmagovalcem Eme 2010 in zastopnikom na letošnjem Evrosongu  še en sprejem, ki sta ga obljubila že na februarskem sprejemu v Sodražici.

Obiskovalcev je bilo seveda tokrat manj v primerjavi z množico, ki je zmagovalce na slovenskem izboru Eme februarja pričakala v Sodražici. Najbolj zvesti in tudi drugi, ki jim je ta zvrst glasbe pri srcu, so prišli v deželo suhe robe pozdraviti slovenske predstavnike na letošnjem tekmovanju. Slednji so v neposrednem stiku z obiskovalci razodeli svoje vtise z desetdnevnega bivanja na severu Evrope. » Ne glede na našo uvrstitev smo našo državo naredili še bolj prepoznavno” sta si bile edina Rok Žlindra in Jože Jež, vodji dolenjsko primorskega zasedbe.

Zbrane sta nagovorila tudi župana Ribnice in Sodražice Jože Levstek ter Blaž Milavec. Čeprav je Ansambel Roka Žlindre in Kalamari z ‘Narodnozabavnim rockom‘ zasedel predzadnje mesto na letošnjem tekmovanju Eurosong, so za prebivalce Ribnice in Sodražice zmagovalci. Rok Žlindra je strnil občutke: »Ja, smo zadovoljni, saj nismo imeli velikih pričakovanj. Seveda nismo razočarani. Glede na to, da so nam stavnice kazale zadnje mesto, smo naredili boljše od stavnic

Nedvomno pa je Ansambel Roka Žlindre z nastopom na enem od najbolj prepoznavnih glasbenih tekmovanj ponesel imeni Ribnica in Sodražica po svetu in zato prispeval k prepoznavnosti in promociji občin, pa tudi Slovenije.

Ob koncu so s torto velikanko zasedbo presenetile članice Društva podeželskih žena Ribnica. S svojimi komadi pa so sprejem popestrili tudi ansambel Ribniški pušeljc,  ansambel Zdomarji in Fantje od fare.

ZVOK: Rok Žlindra o nastopu in sodelovanju s Kalamari

Vir: radio1.si, radiokrka.com in ribnica.info

Komentiraj