Ribnica

Za športno igrišče v Ribnici je zmanjkalo denarja

Športo igrišče ob TVD Partizan
Športo igrišče ob TVD Partizan
Športo igrišče ob TVD Partizan

Športo igrišče ob TVD Partizan

Ribnica – Občina Ribnica se lahko pohvali z razvejano mrežo podeželskih športnih igrišč, a grajo si zasluži, ker jim doslej ni uspelo zgraditi podoben objekt v samem središču Ribnice.

Župan Jože Levstek je dejal, da mu ni bilo lahko, ko je moral nenehno poslušati očitke o mlahavosti lokalne skupnosti, ki nič ne naredi za okoli sedemsto otrok, ki obiskujejo tamkajšnjo osnovno šolo in nimajo primernega igrišča. Pred dvema letoma je prišlo do večletnih naporov pri odkupu še zadnjega dela zemlje za športno dvorano, kjer so načrtovali, da bi že lani začeli graditi večnamenska športna igrišča za potrebe šole in mladih iz Ribnice.

[oglas tip=”200×200″ p=”D”]V prenovo je vključeno tudi sedanje rokometno igrišče za TV Partizanom, kjer bo več igral in drugih infrastrukturnih pripomočkov, ki jih potrebujejo otroci v prvi triadi. To igrišče so decembra lani tudi odprli, za potrebe vrtca pa so z žično ograjo, na lokaciji med dvorano športnega centra in osnovno šolo pred kratkim določili prostor za igrišče predšolskih otrok. A kot kaže, bodo morali učenci na zunanje igrišče, projekt multi funkcionalnega športnega objekta je ovrednoten na 520 tisoč evrov, še počakati, saj bo občina vsa sredstva v naslednjih dveh letih namenila gradnji novega vrtca.

Jože Levstek o igrišču

Vir: radiokrka.com

1 komentar

  • klasika… župan je meni osebno lani zagotavljal, kako bo igrišče 100% zgrajeno, kazal mi je slike – no ja, že videno.

Komentiraj