Ribnica

Volitve 2011: Miha Klun kandidira za poslanca na listi kočevske SDS

Miha Klun

Miha Klun

RibnicaMiha Klun, sicer vodja svetniške skupine SDS v ribniškem občinskem svetu, bo kandidat te stranke za poslanca v državnem zboru v volilnem okraju Kočevje.

Za ta korak se je odločil, ker dobro pozna kočevske razmere, predvsem pa si želi, da bi v to okolje prenesel pozitivno prakso in, kot je dejal, zgovorne številke iz sosedne lokalne skupnosti. Občino Ribnica je namreč pred dvajsetimi leti, po zlomu nekaterih podjetij, bremenila visoka, petnajst odstotna stopnja brezposelnosti. Takšno imajo že nekaj let tudi na Kočevskem. S programom stranke, ki obmejnim občinam, na tem območju je tudi Kočevska, ponuja nekatere davčne ugodnosti, bi lahko stopnjo brezposelnosti oklestili na raven Ribniške; ta je sedaj že precej časa sedemodstotna.

Ni izključeno, da bomo relativni zmagovalci v volilnem okraju, in sicer z 21 odstotno podporo volivcev iz Kočevja, Kostela in Osilnice,

je prepričan Klun. Dejal je tudi, da je prejšnji občinski odbor stranke v Kočevju razpuščen in hkrati ustanovljen nov koordinacijski odbor, zadolžen za pripravo volitev. Po končanih parlamentarnih volitvah bo pripravil še konferenco stranke.

ZVOK
Miha Klun o boljši cestni povezavi s prestolico
Miha Klun o prednostih Kočevske

Vir: radio1.si

1 komentar

Komentiraj