Ribnica

Vokalna skupina Vocabella prejela pomembno mednarodno priznanje

Vokalna skupina Vocabella
Vokalna skupina Vocabella
Vokalna skupina Vocabella

Vokalna skupina Vocabella

Ribnica – Vokalna skupina Vocabella je imela delovno jesen. Šest deklet s kočevsko-ribniškega konca se je zelo uspešno predstavilo tudi na odrih zunaj domačega kraja. Največji uspeh so pred dnevi doživele na mednarodnem tekmovanju v Bratislavi, kjer so za svoj nastop prejele zlato plaketo.

[oglas tip=”180×150″]Ženska vokalna skupina Vocabella je letos sodelovala  na treh festivalih a-capella glasbe – Vokalne igre 2011 v Celju, Popjazzijada v Ljubljani in PopJazzFest v Oplotnici. Na festivalu duhovne ritmične glasbe Ritem duha 2011 v Mariboru so predstavile svojo prvo avtorsko skladbo Razlij ljubezen, avtorjev Mihe Goršeta in Andreje Likar. Z odlično izvedbo in neustavljivo energijo so navdušile strokovno komisijo in postale zmagovalke festivala.

V Ljubljani so se udeležile velikega dobrodelnega koncerta Gospel d.d. (Gospel dobro dene), kjer so oder delile z najbolj popularnimi slovenskimi izvajalci – Nuško Drašček, Alenko Godec, Majo Keuc in drugimi. Občinski praznik v Ribnici so popestrile s koncertom gospel in pop glasbe, tokrat v spremljavi štiričlanskega spremljevalnega ansambla ter se tako prvič predstavile ribniškemu občinstvu. Sledil je velik humanitarni koncert v organizaciji slovenskega Karitasa Klic dobrote, ki je konec novembra potekal v Celju. Odzivi po tem dogodku so bili enkratni, spodbudne besede in pohvalo jim je namenil tudi predsednik dr. Danilo Türk.

Vocabella - Joyful, Joyful

VIDEO: Vocabella - Joyful, Joyful

Največji uspeh letošnje jeseni pa je vsekakor dosežek na mednarodnem tekmovanju v Bratislavi na Slovaškem, ki je potekalo od 1. do 4. decembra. Vocabella je nastopila v kategoriji male vokalne skupine od šest do enajst pevcev, na klavirju pa jo je spremljala Teja Merhar iz Prigorice. Mednarodna strokovna komisija je bila očarana in pevke nagradila z zlato plaketo ter jih razglasila za najboljše v svoji kategoriji. Pesem Joyful, joyful pa so ocenili za najbolje izvedeno skladbo letošnjega tekmovanja. Ta izredni mednarodni uspeh je dal dekletom nov zagon za nadaljnje delo. V letošnjem letu imajo še nekaj nastopov, za leto 2012 pa že pripravljajo nove projekte, ki bodo prav gotovo navdušili.

Vir: 24ur.com

Komentiraj