Ribnica

Vocabella v Firencah osvojila odlično drugo nagrado

Vocabella
Vocabella

Vokalna skupina Vocabella, ki je v preteklih letih slovenskim poslušalcem predstavila veliko zanimivih glasbenih projektov, letos praznuje peto obletnico delovanja. Z različnimi koncerti in nastopi je že prestopila prag Slovenije, letos pa je ponovno sprejela izziv in se na mednarodnem zborovskem tekmovanju v Firencah pomerila z zbori z vsega sveta.

Vocabella

Vocabella

Od 23. do 25. julija 2014 so se dekleta mudila v Toskani, kjer so se v kategoriji gospel, pop in folk glasbe pomerila v konkurenci zborov iz Filipinov, Portugalske, Rusije, Hrvaške in Kitajske.

Priprave na tekmovanje so potekale od januarja letos, program, ki ga je Vocabella predstavila pred komisijo in poslušalci pa je obsegal slovensko popevko Orion, v priredbi Tomaža Habeta, Gospel medley, ki ga dobro poznajo vsi oboževalci glasbene skupine Destiny’s child ter zmagovalno pesem Sanrema 2002, Dimmi Come, ki jo je za Vocabello priredil Samo Vovk.

Vocabella, ki je na svojem prvem mednarodnem tekmovanju v Bratislavi leta 2011 dosegla velik uspeh kot zmagovalka v svoji kategoriji, je tokrat osvojila odlično 2. mesto in domov prinesla srebrno medaljo.

Dekleta si bodo zdaj vzela nekaj časa za počitek, odličen rezultat in lep sprejem s strani ostalih nastopajočih ter komisije pa je zagotovo potrditev trdega dela in motivacija za prihodnji projekt, pri katerem bo Vocabella sodelovala in bo izveden še v tem letu.

Anja Pavlin

Komentiraj