Črna kronika Ribnica

Vandali v Ribnici požigali WC kabine na Urbanovi noči 2011

Požig WC kabin, ki so bile na stadionu OC Ugar
na letošnji Urbanovi noči se je zgodil ta teden.

Požig WC kabin na Urbanovi noči 2011

Požig WC kabin

Ribnica – Turistično društvo Ribnica vsako leto ‘polepša’ Ribnico z rožami na grajskih mostovih, ki jih vandali redno mečejo v reko, razbijajo Žurnalove nabiralnike, smetnjake itd. Zadnji, svež primer je bil požig WC kabin, ki so bile na stadionu OC Ugar na letošnji Urbanovi noči.

Na fotografiji lahko vidite štiri popolnoma uničene kabine. Požig pa se je zgodil ta teden. Žal tudi v Ribnici opažajo, da je vandalizem vse večji problem, ki ga je treba zajeziti takoj.

Kot po vzoru kočevske občine, bi bilo potrebno tudi na Občini Ribnica sklicati posvet, kako preprečiti ta nizkotna dejanja barabinov. Poleg tega pa predlagati, da bi v centru Ribnice in gradu postavili nekaj nadzornih kamer (bile bi v oporo tudi pri odkrivanju divjakov, ki vozijo skozi center – Škrabčev trg, Kolodvorska ulica, z več kot neprilagojeno hitrostjo).

Ne zatiskajmo si oči, da vandalizma in kriminala na našem koncu ni oz. je obvladljiv! Vsaka takšna stvar se samo stopnjuje, danes so požgali gasilske table, WC kabine, odpadke, jutri bodo avtomobile …, med njimi je lahko tudi vaš …,

Vir: radiokrka.com

3 komentarji

Komentiraj