Ribnica

Karavana Očistimo Slovenijo v enem dnevu bo obiskala Ribnico in Kočevje

Ekološka karavana OSVED (Očistimo Slovenijo v enem dnevu), ki bo do 15. aprila 2010 obiskala vse slovenske pokrajine in se ustavila v več slovenskih mestih, se bo v četrtek, 18. marca, ustavila v Ribnici in Kočevju. Namen karavane je prebivalcem Slovenije približati projekt Očistimo Slovenijo v enem dnevu!, predstaviti primere dobre prakse na področju ekologije in okoljskega ozaveščanja, predvsem pa predstaviti problematiko divjih odlagališč v Sloveniji.

NAPOVEDNIK

Ob 8. uri bo v Agenciji M servis, Sokolska ulica 12, Ivančna Gorica, predstavnike organizatorjev projekta sprejel župan občine Ivančna Gorica Jernej Lampret, ki bo slavnostno odrl Info točko.

Ob 9:30 uri bo v prostorih občine v Videm 35, Videm, srečanje z županom občine Dobrepolje Janezom Pavlinom, kjer bo prav tako odprta Info točko.

Ob 11. uri se bo karavana nahajala v občini Sodražica in sicer v občinskih prostorih Trg 25. maja 3, Sodražica, kjer jo bo sprejel župan Blaž Milavec.

Ob 12. uri bo predstavnike organizatorjev projekta sprejel župan občine Ribnica Jože Levstek. Sprejem se bo zgodil v občinskih prostorih Gorenjska cesta 3, Ribnica.

Med 12.30 in 14. uro bo na Info točki pred Miklovo hišo (TIC Ribnica) potekal zabavni in osveščevalni program, s poudarkom na sožitju generacij, ki bo poudarjeno skozi sprejem vrtca, šolarjev in predstavnikov doma za ostarele. Osrednje dogajanje bo predstavitev projekta ribniškega Eko vrteca »Aparat za vsak odpad.«

Ob 16. uri bo karavana obiskala Kočevje in se ustavila pred Namo, kjer bodo predstavniki organizatorjev na voljo za vsa morebitna vprašanja in razdeljevanje informacij o projektu.

Ob 17. uri bodo predstavniki Društva ekologi brez meja (Nara Petrovič, Petra Matos,  Mircho H. Mavrin), ter lokalni koordinatorki (Andreja Škrabec, Tina Križman) projekta Očistimo Slovenijo v enem dnevu! sodelovali v studiu Univox v oddaji ‘Čez hribe in doline’.

Ob 19. uri se karavana ponovne vrne v Ribnico na Škrabčev skedenj v Ribnici (Hrovača), kjer bo potekal informativni forum ‘Očistimo Slovenijo v enem dnevu’, na katerem bo ob pogostitvi ekskluzivno predstavljen film dobrih praks OVSED ter kratke predstavitve vseh sodelujočih občin.

V želji da se vidimo, vas lepo pozdravljam,

Andreja Škrabec
Koordinator  v občini Ribnica

Komentiraj