Ribnica

V Rakitnici že sedmič prižgali oglarsko kopo 2011

Rakitnica – Pri Lovskem domu v Rakitnici, kjer so lani v okviru Tedna gozdov gostili prvo vseslovensko srečanje oglarjev, so oglarji iz Grčaric in Rakitnice že sedmič pripravili oglarsko kopo, ki jo je po daljšem kulturnem programu prižgal župnik Branko Potočnik iz župnije Dolenja vas.

Naloga nas je, da ohranimo tradicijo oglarjenja , ki predstavlja kulturno tehnično dediščino našega prostora. Lahko je tudi sestavni del turistične ponudbe ter predstavlja dodaten vir zaslužka,” je ob odprtju kope dejal Janez Levstek, prednik gozdarskega društva Medved, ki je tudi letos prevzelo organizacijo vseh prireditev ob kopi, sicer posvečenih letošnjem mednarodnem Tednu gozdov. Trajali bodo do nedelje, 29. maja, ko bodo kopo razdrli.

Letos je zanimanje za kopo malce usahnilo, a nas je peterica iz Rakitnice in Grčaric sklenilo, da ne bomo odnehali. Upam, da bo naša s 130 po Sloveniji vsako leto oživela. Tokrat smo pripravili celo največjo doslej,” je dejal Danilo Rus iz Grčarice, ki je bil dejaven pri vseh dosedanjih kopah.

Vir: dolenjskilist.si, M. G.

Komentiraj