Ribnica

Ustanavlja se medobčinska Turistična zveza Turjak – Kostel

Stanko Nikolič na mejnem prehodu Petrina

Ribnica – Številnim oblikam povezav občin med Turjakom in Kolpo se bo kmalu pridružila tudi medobčinska turistična zveza, v katero naj bi na začetku pristopila turistična društva Rašica, Ribnica, Kočevje in Kostel. Tako so se na neformalnem sestanku dogovorili predsedniki teh društev, Marko Žužek, Jože Zakrajšek, Darja Delač Felda in Stanko Nikolič.

Območje, ki bo pokrivalo novo zvezo, v njej pa bo seveda prostor tudi za druga turistična društva s tega območja, je del projekta, ki ga podpira tudi Turistična zveza Slovenije. Želja po povezovanju društev in s tem enoten nastop zlasti na različnih sejmih ter drugih predstavitvah ni od včeraj. Kot je dejal dr. Stanko Nikolič, predsednik TŠD Kostel, ki je delal na projektu povezave, je tudi zadnji sejem Turizem in prosti čas januarja v Ljubljani nedvomno pokazal, da območje to stran Turjaka pa vse tja do Kolpe ne sodi v Dolenjsko in Belo krajino. Razlik med njimi je veliko, zato je nujno društva tega dela Slovenije povezati skupaj.

Ustanovni sestanek bo 26. marca 2011 v Ribnici, ko bodo sprejeli statut zveze in se dogovorili o prvih korakih skupnega dela.

Vir: dolenjskilist.si, M.G.

Komentiraj