Ribnica

Trije ukrepi občine Ribnica za večjo stabilnost občinskih financ

Ribnica- francoski most in grad

Ribnica

Ribnica – Čeprav občina Ribnica tekoče poravnava svoje obveze in hkrati tudi druge denarne transferje, se rebalansu proračuna ne bo mogla izogniti. Hkrati pa bo ubrala več poti, da bi zagotovila stabilnost občinskih financ.

Tako bodo razbremenili premoženje iz katerega praktično nimajo nič, in sicer z odprodajo osem odstotnega deleža v Invalidskem podjetju Ribnica.

Občinski svet podpira prizadevanja Rokodelskega centra, da pridobi Javno pooblastilo s strani pristojnih državnih organov, kar bi pomenilo predvsem financiranje zaposlenih v tem Javnem Zavodu, ki po svoji dejavnosti presega lokalne okvire. Ne gre prezreti, da Rokodelski center promovira območje dežele suhe robe, in sicer v osmih občinah zahodne Dolenjske in Blok.

Občinska uprava je zadolžena, da preuči možnost za odplačilo leasinga oziroma poišče drugo pot za odplačilo dolgov za Športno dvorano. Imenovali so šestčlansko komisijo, z nalogo , da se loti racionalizacije poslovanja Športnega centra , predvsem, da zagotovi njegovo obratovanje tudi v poletnem času.

ZVOK: Jože Tanko o predlogu

Vir: radiokrka.com

1 komentar

  • direktor športnega centra se vozi v ribnico iz kamnika, verjetno voluntersko in brez potnih stroškov…je že tako, da ribničani v ribnici niso cenjeni… pa rajši plačujejo super managerja iz kamnika…
    Kruha in Iger, projekt bivšega župana in sedanjega večnega poslanca (Jože Tanko) in sposobnost tudi bivšega župana (Alojz Marn), ribničani pa veselo plačujemo za spomenike, ki si jih postavljajo lokalni politiki v obliki stavb…kaj se pa greste, saj še vrtca niste bili sposobni vzdrževati, ali ste že slišali za sredstva Amortizacije. ja nič hudega če infrastruktura do ribnice in v sami ribnici izvira še iz sedemdesetih let (komunikacijska in cestna infrastruktura) Mladi in sposobni ljudje pa bežijo iz Ribnice…sram me je da sem Ribničan

Komentiraj