Ribnica

Svetniki Občine Ribnica sprejeli proračun za leto 2013 v prvi obravnavi

13. redna seja Občinskega sveta Občine Ribnica
13. redna seja Občinskega sveta Občine Ribnica
13. redna seja Občinskega sveta Občine Ribnica

13. redna seja Občinskega sveta Občine Ribnica

Ribnica – Svetnice in svetniki občine Ribnica so v četrtek, 20. decembra 2012 na 13. redni seji obravnavali in v predlagani vsebini sprejeli vseh 22 točk dnevnega reda. Le problematike kamnoloma v Kotu se bodo dotaknili na eni izmed prihodnjih sej. Osrednji točki dnevnega reda, odloku o proračunu za leto 2013 v prvi obravnavi, so soglasno prižgali zeleno luč.

Največji investicijski proračunski zalogaj bo tudi v prihodnjem letu dokončanje prve in nadaljevanje gradnje druge faze vrtca Ribnica. Ker so državna sredstva izpadla, se bo mogla občina v znesku dveh milijonov zadolžiti, a to posojilo, kot je razložil župan Jože Levstek, ne bo oviralo tekočega poslovanja občine .

[oglas tip=”200×200″ p=”D”]Poleg vrtca, največje naložbe po letu 1990, bo največ proračunskega denarja šlo za gradnjo regionalnega vodovoda Sodražica-Ribnica, in sicer 2,3 milijona evrov ter energetsko sanacijo Zdravstvenega doma, v višini 450 tisoč evrov. Sicer proračun občine Ribnica za prihodnje leto prvič presega 12 milijonov evrov, od tega je 5, 5 milijona evro načrtovanih iz transferjev.

Župan Občine Ribnica Jože Levstek o proračunu 2013

Vir: radiokrka.com

Komentiraj