Ribnica

Sporočilo ribniškega župana Sama Pogorelca glede koronavirusa

Samo Pogorelc, župan Občine Ribnica
Samo Pogorelc, župan Občine Ribnica

Spoštovani občanke, občani, gostinci, lastniki lokalov. Na območju občine Ribnica imamo od danes (14.3.2020) obolelega za virusom SARS-CoV-2. COVID-19. Občan se sicer zaenkrat dobro počuti in je v oskrbi in pod budnim očesom zdravniškega osebja.

Virus se zelo hitro širi, zato apeliram na vse vas, da se zadržujete doma, da se ne poslužujete raznih skupnih zabav, druženj v lokalih, javnih objektih in domovih, ker je zadeva zelo resna. Iskreno vas naprošam da ravnajmo odgovorno. Zavedam se, da bo izpad dohodka v marsikateri dejavnosti, vendar zdravje in človeška življenja so na prvem mestu. Zato resnično apeliram na vse vas, da s preprečitvijo skupnih druženj in s protokolom samoizolacije, pomagate zajeziti virus oziroma epidemijo.

Vsi tisti, ki ste sedaj prezirali epidemijo apeliram da bodite odgovorni do sebe, svojih bližnjih, občanov in ostalih državljanov. V nasprotnem primeru se nam lahko sesuje celotni sistem. Tudi za druženje in vesele trenutke bo še čas, vrjemite mi, vendar ob predpostavki da vsak od nas vzame stvari v svoje roke in da upošteva celotni preventivni protokol (higijena, samoizolacija).

Spoštovani vsi, iskreno vas naprošam, da s spoštovanjem ukrepov pomagate da to bitko ves svet čimprej dobi. Kot župan bom naredil vse, da bo poskrbljeno za vse generacije, vendar potrebujem vašo pomoč. Hvala, ostanite zdravi.

Samo Pogorelc

Komentiraj