Ribnica

Sestal se je iniciativni odbor za medobčinsko turistično zvezo Turjak – Kostel

Ribnica – Po neformalnem dogovoru predsednikov Turističnih društev Rašica, Ribnica, Kočevje in Turistično športnega društva Kostel prejšnji mesec, se je v Ribnici sestal iniciativni odbor za ustanovitev Turistične zveze Turjak – Kostel, ki so ga sestavljali predsedniki teh društev Marko Žužek, Jože Zakrajšek, Darija Delač Felda in Stanko Nikolič.

Nedvomno so potrdili željo po ustanovitvi te zveze , slednja pa bo zaživela potem, ko bodo društva na skupščini soglašala o povezovanju. Seveda s potrjenim statutom ter programom dela. Povezovanje prostora med Kolpo in Turjakom po vertikali je predvsem nuja, nekatere izkušnje iz preteklosti pa kažejo, da samostojni nastop in predstavitev društev ne prinaša veliko, včasih skoraj nič. Le skupaj lahko opozorijo nase oziroma na produkte s tega območja.

Ne gre prezreti niti tega, da se zvezi ponuja večja možnost , da kandidira in pridobi denar na razpisih kot društvom posamezno. Turistično društvo Kočevje, ki je lani oživelo svoje delo, vidi v turistični zvezi nove izzive za posamezna društva, v Turističnem društvu Rašica (občina Velike Lašče) pozdravljajo pobudo, Marko Žužek verjame, da bodo tudi oni znotraj te vertikale.

ZVOK: Darja Delač Felda o zvezi

Vir: dolenjskilist.si, M. G.

Komentiraj