Ribnica

ŠD Lončar organiziralo ob 20-letnici delovanja nogometni turnir in veselico

S turnirja v Dolenji vasi

Športno društvo Lončar ja za prvomajske praznike organiziralo ob 20-letnici svojega delovanja že 18. tradicionalni vaški prvomajski turnir v malem nogometu. Po turnirju pa je sledila veselica z Ansamblom Roka Žlindre.

Športno društvo Lončar iz Dolenje vasi je zagotovo najbolj dejavno v ribniški občini, poleg tega pa se ponaša tudi s častitljivo obletnico delovanja. Ustanovljeno je bilo pred dvajsetimi leti z željo, da združi mlade v kraju in jim ponudi čim več športnih in družabnih dogodkov. Danes so na vaškem nogometnem turnirju Smrkci premagali ekipo Posvečenih.

Za razvoj rekreativne dejavnosti v Dolenji vasi so veliko postorili tudi člani društva, teh – res dejavnih je 35, in krajani sami. Zavihali so rokave in veliko pripomogli, da so s pomočjo občine in krajevne skupnosti kot prvi uredili izjemno lep športni objekt, zunanje večnamensko igrišče.

Že vrsto let se ustanovitve društva spominjajo tako, da ob prvem maju organizirajo vaški turnir v malem nogometu. Kot je povedal predsednik ŠD Lončar Samo Pogorelc, so ga tokrat pripravili že osemnajstič, na njem je nastopilo tudi 18 ekip iz te krajevne skupnosti, ogledalo pa si ga je veliko število gledalcev.

V sklepnem delu sta se pomerili ekipi Posvečenih, ki jo je vodil tamkajšnji župnik Branko Podobnik in Smrkci. Slednji so zmagali s 3:1.

ZVOK: Predsednik ŠD Lončar Samo Pogorelc o društvu

Vir:radiokrka.com

2 komentarja

Komentiraj