Ribnica

Saj ni res – Krap, da te kap

Jože Arko z krapom
Jože Arko z krapom
Jože Arko z krapom

Jože Arko z krapom

Otavice – Po treh neprespanih noči zaradi prečrpavanja vode iz jaška pred garažo, ki je grozila, da bo zalila kletne prostore podeželske hiše na robu vasi Otavice, je bil gospodar Jože Arko včeraj na konju proti večeru namenjen prijatelju v Rakitnico.

Hkrati je poljsko pot, ki sto metrov od doma proti dolenjevaškem polju prečka železniško progo, izkoristil za ogled poplavljenega terena. To območje je prepredeno s kotanjami, grmičevjem in gozdom.

V kotanji, globoka je več metrov, se je zlilo veliko vode, čeprav je počasi že usihala. Po gladini okoli so se premikale vse mogoče naplavine.

Na tistem delu grape, ki se dotika z cesto je po površini plavala riba. In to kakšna“, je dejal Jože. Sestopil je iz sedla, počasi prejel najdbo, ki ga je po velikosti zelo presenetila. Bil je krap, da te kap, brez poškodb, a žal že poginjen. Odnesel ga je v vas in pokazal prijateljem. Pri meritvah so ugotovili, da je tehtal devet kilogramov, dolg je kar 85 centimetrov, star naj bi bil okoli deset let. Tisti, ki se v ribe in ribištvo dobro spoznajo, so prepričani, da je to primerek divjega krapa velikih dimenzij, visoke vode pa naj bi ga do Otavic prinesle nekje iz okolice Ribnice. Če bi ga dan pred tem zavohal dvesto kilogramski kosmatinec, ki se je smukal tod zraven, bi krapa zagotovo pohrustal.

Sicer je imel Jože to srečo, da sta štiri dni pred tem v lovilnem jašku pred garažo z nečakom Dominikom ulovila človeško ribico.

Vir: radiokrka.com

Komentiraj