Ribnica

Rokometno društvo Ribnica Riko hiše z novim vodstvom

Marko Oberstar
Marko Oberstar, predsednik kluba
Marko Oberstar

Marko Oberstar, predsednik kluba

V skednju Škrabčeve domačije v Hrovači je potekala skupščina Rokometnega društva Ribnica Riko hiše. Po šestih letih je to prvič, da so na široko vzeli pod drobnogled delo kluba, ki je bilo po mnenju predsednika Marka Obrstarja kljub vsem težavam, uspešno.

Da se je na skupščino čakalo toliko dolgo, je več razlogov, Obrstar pa je izpostavil predvsem kadrovsko šibkost članstva in nedejavnost posameznikov. Skozi delo kluba se kot rdeča nit prepleta finančna konstrukcija, ki je ne glede na nestabilen denarni trg le vzdržala.

Ribničani so eni redkih, ki so izpolnili vse obveze do igralcev, obeh rokometnih zvez in sodniških organizacij. Za delo v prihodnji sezoni, od katere pričakujejo najboljšo uvrstitev v zadnjih dvajsetih letih, bodo potrebovali okoli 300 tisoč evrov.

Poleg članske ekipe bo osnovna naloga kadrovsko in tudi finančno skrbeti tudi za podmladek ribniškega rokometa, ki ga bo vodil Janez Ilc, trener članske ekipe bo tudi prihodnjo sezono Roman Zarabec iz Trebnjega.

Člani skupščine so volili tudi novo vodstvo. Predsednik bo še naprej Marko Obrstar, podpredsednik Andrej Mihelič. Upravni odbor sestavljajo: Janez Šilc, Dušan Erčulj, Peter Đekić, Stane Marn, Željko Ćirović in Stanislav Škrabec , starejši.

Člani strokovne komisije so: Roman Zarabec, Janez Ilc in Natan Hojč.
Nadzorni odbor sestavljajo Staš Škarbec, Natan Hojč in Črt Abrahamsberg.

ZVOK: Marko Obrstar o delu kluba

Vir: radiokrka.com

Komentiraj