Ribnica Šport

Rokometni klub Ribnica Riko hiše s petimi okrepitvami

Ekipa RD Ribnica Riko hiše
Ekipa RD Ribnica Riko hiše

Ekipa RD Ribnica Riko hiše

Ekipa RD Ribnica Riko hiše

Ribnica – Rokometaši Ribnice Riko hiš so s pripravami na novo sezono začeli 2. avgusta. Do sobote so v okviru prvega dela vadili s tekom v naravi, od torka pa v domači dvorani. Tam bodo ostali vse 11. septembra, ko bo na sporedu prvi krog tekmovalne sezone – tekma proti Braniku.

Letos je v ekipi znova prišlo do prevetritve igralskih vrst. Iz kluba so odšli Škaper, Ilc, Ostarčević, Pipinić, Čančar in Kleč, njihova mesta so zasedli Klarič, Ošlak, Muhovec, Smiljanič in Kogelnik. Po besedah Zarabca, gre za igralce s karakterjem, ravno takšne, kot so jih iskali na rokometnem trgu.

Si pa vodstvo ribniške ekipe prizadeva še za eno okrepitev, in sicer izjemno nadarjenega in obetavnega 19-letnega Miho Zarabca iz trebanjskega Trima. A ker ga v svojih vrstah želijo imeti tudi Trebanjci, bo o njegovi igralski usodi odločala arbritažna komisija Rokometne zveze Slovenije. Ta se je sicer že sestala, a je zadevo, skupaj s še šestimi primeri, vrnila statutarni komisiji iste zveze, ki jo vodi Andrej Janc iz Trebnjega, v presojo. Poznavalci rokometnih razmer pri nas pravijo, da gre za novo šlamparijo okostnele birokracije krovne organizacije Rokometne zveze Slovenije. Primer bi morala namreč reševati že veliko prej, preden so ekipe začele priprave, igralci v postopku, pa ne vedo ali so na veji ali na zemlji. In seveda zaradi tega največjo škodo trpijo ravno oni sami.

ZVOK: Roman Zarabec o okrepitvah

Vir: radiokrka.com

Komentiraj