Ribnica

Rokometaši Ribnice Riko hiš včeraj še v gorah, danes pa v domačo dvorano

Rokometaši Ribnice Riko hiš

Rokometaši Ribnice Riko hiš

Ribnica – Rokometaši Ribnice Riko hiš so prejšnji torek (4.8.2010) začeli s pripravami na novo sezono. Do sobote so v okviru prvega dela priprav dvakrat na dan vadili na prostem, še včeraj so se v polni zasedbi povzpeli do Komne nad Bohinjem, danes pa pričenjajo s pripravami v dvorani domačega športnega centra.

Letos je v ekipi znova prišlo do prevetritve. Iz kluba so odšli Škaper, Ilc, Ostarčević, Pipinić, Čančar in Kleč, njihova mesta so zasedli Klarič, Ošlak, Muhovec, Smiljanič in Kogelnik. Po besedah trenerja Romana Zarabca, gre za igralce s karakterjem, ravno takšnim, kakršnega so iskali na rokometnem trgu.

Prvi del priprav je opravilo 16 igralcev, nekateri pa se bodo ekipi pridružili ta teden. A s tem seznam želja Ribničanov po okrepitvah ni sklenjen. Še naprej si namreč prizadevajo, da bi medse pripeljali izjemno nadarjenega in obetavnega 18-letnega Miho Zarabca iz Trima. A ker ga v svojih vrstah želijo imeti tudi Trebanjci, bo o njegovi igralski usodi odločala arbritažna komisija Rokometne zveze Slovenije.

Ta se je sicer že sestala, a je zadevo, skupaj s še šestimi primeri, vrnila v presojo statutarni komisiji zveze. Poznavalci rokometnih razmer pri nas pravijo, da gre za novo šlamparijo okostenele birokracije krovne organizacije. Primer bi morala namreč reševati (rešiti) že veliko prej, preden so ekipe začele priprave. Igralci v postopku tako sedaj še vedno ne vedo, kaj jih čaka v prihodnosti, zaspanosti mož v zvezi pa jim lahko povzroči še obilo težav.

Vir: dolenjskilist.si

Komentiraj