Ribnica

Ribniški svetniki o kandidatu za ravnatelja vrtca v ponedeljek

3. izredna seja Občinskega sveta Občine Ribnica
3. izredna seja Občinskega sveta Občine Ribnica

Ribnica – Občinski svetniki občine Ribnica so se v četrtek, 21. aprila 2016 sestali na 3. izredni seji Občinskega sveta, na kateri naj bi podali mnenje o kandidatih za ravnatelja Vrtca Ribnica. Svet zavoda Vrtec Ribnica je namreč zaprosil za mnenje o prijavljenih kandidatih ustanovitelja, Občino Ribnica.

Na podlagi zaprosila je Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja Občine Ribnica med tremi prijavljenimi kandidati za vodenje vrtca (Darja Šilc, Meta Turk, Andraž Caserman), najbolje ocenila Darjo Šilc in Andraža Casermana. Za odtenek boljši se jim je zdel Andraž Caserman, ki je bil menda bolj samozavesten, z boljšim programom dela in dobil 3 glasove podpore, Darja Šilc pa 2 glasova.

Na sinočnji seji so nato svetniki po predstavitvi mnenja Komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja odločili, da težko podajo mnenje k predlogu komisije, če kandidatov ne poznajo oz. ne poznajo njihovih programov. Mnenje nekaterih je bilo, da sklep komisije ne zadošča.

Župan je po številnih zahtevah svetnikov, da želijo slišati program dela bodočega ravnatelja, sejo prekinil in znova se bodo sestali v ponedeljek, 25. aprila, ko bodo na nadaljevanje prekinjene izredne seje povabili Darjo Šilc in Andraža Casermana, da se predstavita, podata vizijo dela in bodo potem podali mnenje.

Župan Jože Levstek o izbiri kandidata

Komentiraj