Ribnica

Ribniški svetniki nadaljevali prekinjeno prvo redno sejo 2010

Ribniški svetniki nadaljevali prekinjeno prvo redno sejo 2010

Prva redna seja

Ribnica – Ribniški svetniki so nocoj nadaljevali pred mesecem dni prekinjeno prvo redno sejo ter obravnavali deset točk dnevnega reda prve izredne seje občinskega sveta. Med drugim so sprejeli tudi višje cene vzgojno varstvenih programov v vrtcu Ribnica.

Skupaj enajst točk dnevnega reda so prečesali v dobri šolski uri, sejanje pa bi zagotovo sklenili prej, če se ne bi pri zadnji točki bolj obregnili pri seznanitvi s peticijo, ki so jo župani ob tretji A razvojni osi naslovili na prometnega ministra, po srečanju v Malih Laščah, 17. novembra 2010. Vsebino peticije so soglasno podprli. Pred tem pa so sprejeli rebalans letošnjega občinskega proračuna, ki je bil nujen predvsem zaradi spremenjenih proračunskih postavk, letošnjih volitev. Drugi proračunski uporabniki zaradi tega niso bili prikrajšani.

Brez kakršnekoli razprave so sprejeli vse druge točke dnevnega reda, tudi višje cene vzgojno varstvenih programov v vrtcu Ribnica. Tako bo povečanje v prvem starostnem obdobju, otroci od prvega do tretjega leta, višje za 2,54 odstotka, v starejši starostni skupini, v oddelki 3 do 6 letnih otrok pa znaša 0,26 odstotka. Sicer občina prispeva 70 odstotkov cene v vrtcu, 30 odstotkov pa starši.

Ribniški župan Jože Levstek je bil seveda zadovoljen z učinkovitostjo in skladnostjo delovanja sveta na prvi seji, upa pa, da bo tako tudi v prihodnje.

Zvok: Župan Jože Levstek o delu občinskega sveta

Vir: radiokrka.com

Komentiraj