Ribnica

Ribniški študentje odprli prenovljene prostore

RŠK odprl prenovljene prostore.

RŠK odprl prenovljene prostore

O prenovi klubskih prostorov se je govorilo že vrsto let. V začetku letošnjega leta pa so študentje zbrali moči in se odločili, da akcijo tudi izpeljejo. Konec prejšnjega leta je prostore Ribniškega študentskega kluba zalila voda, saj je v zgornjem nadstropju počila radiatorska cev, to pa je povzročilo neznosno vlago.

Po županovi potrditvi predloga o povečanju prostorov in zunanji izolaciji stavbe, so se obnovitvena dela v notranjosti klubu lahko začela. Podrli so eno steno v stanovanjsko klet, obnovili in prebelili vse stene ter jih porisali. Ena glavnih pobudnic je bila predsednica Ribniškega študentskega kluba Katarina Podobnikar: »Bilo je ogromno vlage, na dan smo zbrali tudi do 40 litrov vode. Vlage je še vedno veliko, a smo sedaj kupili ‘razvlaževalec’, tako da to vlago vleče ven. Prepleskali so nam drugi, ker so morali pripraviti stene, ker se je čisto vse sesipalo, saj ni bilo deset let tu nikogar, ki bi to prenavljal. Nekaj se je vmes belilo, ampak tako konkretna investicija, kot je bila sedaj, ni bila zagotovo že deset let. Sedaj, ko smo povečali veliki prostor, ga bomo uporabili še za predavanja, razne delavnice … V času svetovnega prvenstva v nogometu bodo verjetno fantje tu kar ves mesec, ker je prijetno hladno. Jaz mislim, da bo to prostor, kjer se bodo mladi radi družili

Nove klubske prostore so uradno odprli v petek zvečer, z nagovorom ribniškega župana Jožeta Levstka: »Treba se je pogovarjati, dogovarjati in potem se rodijo tudi rezultati, kot so se v tem primeru. Moram reči, da je Občina Ribnica priskočila na pomoč, prisluhnila študentskemu klubu in smo vse te projekte izpeljali z roko v roki. Še raje gremo v take projekte, kjer je odziv iz druge strani tako pozitiven in optimističen. Denar se vedno najde, če je volja. Moram pohvaliti sedanje vodstvo RŠK-ja, saj je našlo skupni jezik tudi z lokalno skupnostjo in upam, da se bodo na ta način rodili še kakšni novi uspehi,« je povedal ribniški župan. Prenova prostorov Ribniškega študentskega kluba je stala okoli pet do šest tisoč evrov. Za notranjost prostorov je poskrbel klub sam, v zunanjo adaptacijo pa je investirala Občina Ribnica. Študentje so pridno delali dober mesec, v zadnjem tednu je pet do šest ljudi delalo tudi do osem ur na dan. Katarina Podobnikar pravi, da je bilo vloženega veliko prostovoljnega dela in dobre volje ter dodaja, da brez pridnih fantov projekt ne bi zaživel, hkrati pa pogreša mlajše študente, zato upa, da se bodo v klub včlanili sedaj, ko so ustvarili čudovit ambient.

Vir: radio1.si

Komentiraj